• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Şahinbey’den Dev Geri Dönüşüm Hamlesi

Şahinbey’den Dev Geri Dönüşüm Hamlesi
Şahinbey Belediyesi bünyesinde oluşturulan geri dönüşüm ekibi çalışmaya başladı.

Şahinbey Belediyesi bünyesinde oluşturulan geri dönüşüm ekibi çalışmaya başladı. Geri dönüşümlü atıkları ekonomiye kazandırmak için harekete geçen Şahinbey Belediyesi ilçenin belirli noktalarına geri dönüşüm kutuları koydu.

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde geri dönüşüm ekibi kuruldu. İlçenin belirli noktalarında da tematik geri dönüşüm kutuları koyan Şahinbey Belediyesi toplanan geri dönüşüm atıklarını ülke ekonomisine tekrar kazandırmayı hedefliyor. Balıklı Parkında vatandaşlarla bir araya gelerek geri dönüşüm ekibi ve tematik kutuların tanıtımını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Çöplerin içerisinde atılan kağıt, karton, cam, plastik gibi malzemelerin geri dönüşümle yeniden kazandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlattık. Cam şişelerin atılacağı kumbaralarla, kartonların atılacağı sepetlerle, ayrıca resmi kurumlara, okullara ve evlerde dahil olmak üzere geri dönüşüm kutuları konmak suretiyle çöplerin büyük bir kısmını yeniden kazanmış olacağız. Bununla gerek karton olsun, gerek cam olsun, gerekse plastik olsun hem doğaya vermiş olduğu zararı ortadan kaldırmak, hem de geri dönüşümle ekonomiye kazanç sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlattık. Gerek yaya, gerekse motorize ekiplerle organize olmuş durumdayız. Bunu daha da arttıracağız" dedi.

YENİ EKİPMANLAR ALINDI

Geri dönüşüm projesi ile ilgili olarak, ilk aşamada 2 adet sıkıştırmalı toplama aracı, 2 adet damperli toplama aracı, 1 adet kanca vinçli kamyon, 1 adet mini toplama aracı, 3 adet çevreye duyarlı elektrikli motosiklet, 3 adet bisiklet alındı. Ambalaj atıklarının toplanması için ise 5 adet yeşil ev geri dönüşüm kafesi, 40 adet cam şişe kumbarası, 110 adet biriktirme konteyneri, 60 adet biriktirme kafesi, 5 bin adet iç mekan kutuları ve 240 bin adet atık poşet alımı gerçekleştirilirdi.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLECEK

Şahinbey Belediyesi başlattığı geri dönüşüm atağını 6 aşamada gerçekleşecek. Ekipler kapı kapı bilgilendirme yapacak. Ekip sorumlusu, 4 bay ve 4 bayandan oluşan ekip vatandaşa geri dönüşümü anlatacak. Vatandaşa ambalaj atıklarını koymaları için poşet ve bilgilendirme broşürü dağıtımı yapılacak. Ayrıca, okullar, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, oteller, sağlık kuruluşları, marketler, satış noktaları, fabrikalar ve alışveriş merkezleri gibi ilçede ambalaj atığının yoğun oluştuğu yerlerde geri kazanılabilir atıkların kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Yapılan çalışmalar sonrasında belirlenen noktalara biriktirme konteyneri, cam şişe kumbarası, biriktirme kafesleri ve iç mekan biriktirme kutuları konulacak.

Şahinbey’den Dev Geri Dönüşüm Hamlesi

Şahinbey’den Dev Geri Dönüşüm Hamlesi

Şahinbey’den Dev Geri Dönüşüm Hamlesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim