• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, Valilik ve Şahin Okulları'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikler ile Dünya Su Günü kutlandı.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, Valilik ve Şahin Okulları'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikler ile Dünya Su Günü kutlandı.

AKM'de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ Bürokratları, okul yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Su kaynaklarının korunmasına çaba göstermenin her ferdin en büyük sorumluluğu olduğunu belirten Şahin Okulları Müdürü Rabia Dorken, programın hazırlanmasındaki katkılarından dolayı SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'e teşekkür etti.

EMANETE SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZDİR

Dünya Su Günü etkinliklerinde konuşan Başkan Toçoğlu, "Hepimizin bildiği gibi doğa bize emanettir. Hayatta sahip olduğumuz ve içinde yaşadığımız tüm güzellikler, alemin sahibi olan Allah'ın bize emanetidir. Bizim görevimiz bu emanete layıkıyla sahip çıkmaktır. Emanete sahip çıkma duygusu insanın en gelişmiş özellikleri arasında yer almaktadır. Bir insan hayatında mutlu olmak, huzur dolu bir yaşama sahip olmak istiyorsa, yapması gereken şey öncelikli olarak, çevresini temiz tutmaktır" dedi.

SU'DAN TARAFIZ

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "SASKİ Genel Müdürlüğü olarak su kaynaklarımızın korunması konusunda hukuksal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın musluklarından güvenle içebileceği suyu ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçme suyu konusunda Türkiye genelinde iddialı bir kurumuz. Her canlı suya muhtaçtır. Geleceğimiz için, gelecek nesillerimiz için Su'dan taraf olmak çok büyük önem taşıyor. Su'dan taraf olmak; bütün yaratılmışlardan yana olmaktır, bütün canlılardan taraf olmaktır, insandan yana olmaktır, gelecekten yana olmaktır, Hak'tan yana olmaktır, tüm iyiliklerden yana olmaktır" diye konuştu.

DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, "Hepimizin bildiği gibi doğa bize emanettir. Hayatta sahip olduğumuz ve içinde yaşadığımız tüm güzellikler, alemin sahibi olan Allah'ın bize emanetidir. Bizim görevimiz bu emanete layıkıyla sahip çıkmaktır. Emanete sahip çıkma duygusu insanın en gelişmiş özellikleri arasında yer almaktadır. Bir insan hayatında mutlu olmak, huzur dolu bir yaşama sahip olmak istiyorsa yapması gereken şey öncelikli olarak, çevresini temiz tutmaktır. Çevremiz temiz olduğu takdirde hayatımız daha güzel olacaktır. Biz insanlar olarak çevremizi koruyup, temiz tutarsak, iyileştirirsek; işte o zaman daha güzel sözler duyarız. Daha iyi insanlarla bir arada oluruz. Kavgadan, kaostan, kötülükten uzak iyilerle birlikte, daha sağlıklı bir yaşam süreriz" diye konuştu.

EN BÜYÜK NİMET

Toçoğlu, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Biliyoruz ki doğaya, dağlara, yaylalara, denizlere, suya hizmet tüm yaratılmışlara hizmet etmek demektir. Hamdolsun şehrimiz su açısından dünyada sayılı bir kaynağa sahip. Sapanca Gölümüz şehrimiz için çok büyük bir nimet. Biz Sapanca Gölü'nü korumak için bugüne kadar değeri 100 milyonu bulan yatırımlar yaptık. Yine gölün geleceği adına çok önemli bir proje olan Akçay Barajı'nın yapım çalışmalarına başladık. İnşallah bu projemizle Sapanca Gölü'nden önemli ölçüde tasarruf edeceğiz. Hemşerilerimizin içme suyuna kesintisiz bir şekilde ulaşmasını sağlamak için iletim hatları oluşturuyoruz, arıtma tesisleri inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından program Şahin Okulları öğrencilerinin hazırladığı suyun ritmi ve dansı gösterimi ile sona erdi. Miniklerin mini gösterimi katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de

Şahin Okulları’nın Hazırladığı Su Günü Programı AKM’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim