• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Şahin: “Ekonomik Büyüme Devam Edecek”

Şahin: “Ekonomik Büyüme Devam Edecek”
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye'nin zor bir yılı geride bıraktığını, ancak yaşanan bütün...

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye'nin zor bir yılı geride bıraktığını, ancak yaşanan bütün sıkıntılara rağmen geleceğe umutla baktıklarını söyledi. Güçlü bir iktidarın işbaşında olmasının toplumda güven duygusu oluşturduğunu kaydeden Şahin, "Partimiz, halkımızın verdiği yetkiyi kullanarak Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmakta kararlıdır. Türkiye her türlü sıkıntının altından kalkacak güçtedir" dedi.

Hüseyin Şahin, genel seçimler, ekonomi, terörle mücadele, Rusya krizi ve Suriye politikaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şahin, Türkiye'nin geride bıraktığımız 2015 yılında iki genel seçim geçirdiğini hatırlatarak, haziran seçimleri sonrasında yaşanan siyasi belirsizliğin kasım seçimleriyle sona erdiğini ve ülkenin yeniden ekonomik ve siyasi istikrara kavuştuğunu söyledi. Aynı yıl iki genel seçimin ekonomi için önemli bir handikap oluşturduğunu ifade eden Şahin, "Haziran seçimlerinde halkımızın partimize yaptığı ikazı iyi algıladık ve kasım seçimlerine ona göre hazırlandık. Kasım seçimleri bir kez daha halkımızın siyasi ve ekonomik istikrar istediğini ortaya koydu. Partimizin yeniden tek başına iktidara getirilmesi, piyasaları rahatlatarak ekonominin önünü açarken, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla güven ortamı yeniden sağlandı" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında beklentilerin üzerinde büyüdüğünü hatırlatarak, siyasi istikrarın ekonomik istikrara yansıdığını savundu. Türkiye'de çok sayıda büyük bütçeli kamu ve özel sektör yatırımları bulunduğunu kaydeden Şahin, ekonomik göstergeler ve ekonomistlerin Türkiye'nin 2016 ve 2017 yıllarında da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini işaret ettiğini belirtti. Şahin, ekonomisi büyüyen bir Türkiye'nin ihracatını artırmasıyla cari açığın da giderek azalacağını vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi istikrarı sayesinde yatırım yapılabilir ülke pozisyonunu koruyacağını ve yabancı sermayenin Türkiye'de yatırım yapmaktan kaçınmayacağını söyledi.

UZUN VADEDE RUSYA KAYBEDECEK

Şahin, değerlendirmesinde terörle mücadele ve dış politikadaki hareketlilik konusuna da işaret etti. AK Parti'nin kararlılıkla sürdürdüğü çözüm sürecinin terör örgütü tarafından sabote edildiğine dikkat çeken Milletvekili Şahin, "Haziran seçimler sonrasında peş peşe eylemlerle ülkeyi kana bulayan terör örgütü PKK ve DAİŞ'e karşı hükümetimiz güçlü bir mücadele başlatmıştır. Barış sürecinde kurtarılmış bölgeler oluşturmak için hazırlıklar yaptığı belirlenen terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerimiz müthiş bir mücadele vermektedir. Dış güçlerin maşası haline gelen PKK'nın ve onun siyasi uzantılarının ülkemizi bölmeye yönelik girişimlerine Türkiye Cumhuriyeti ve halkımız asla izin vermeyecek. Güvenlik güçlerimiz, hem içerde hem dışarıda PKK'nın kökünü kazıyana kadar mücadelesini sürdürecektir" şeklinde konuştu.

Vekil Şahin, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin de diplomasi ile çözüleceğine inandığını söyledi. Rusya'nın terörle mücadele bahanesiyle Suriye'deki Türkmenleri bombaladığını belirten Milletvekili Şahin, "Türkiye sınırlarını ihlal eden menşei belirsiz bir uçağı düşürmüştür. Bu meşru müdafaa hakkımızdır" dedi.

Türkiye'nin bu konuda dünyadan haklı olarak destek gördüğünü ifade eden Milletvekili Hüseyin Şahin, "Haksız olduğu halde Rusya krizi tırmandırmaya yönelik adımlar attı. Ekonomik ambargo başlattı. Uzun vadede kaybeden Rusya olacaktır. Türkiye Rusya pazarının yerine başka pazarlara mal satabilecek güçtedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim