• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Şahin: "Çözüm için toplandık"

Şahin: "Çözüm için toplandık"
Türkiye'nin önemli tarım topraklarına sahip Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarım alanında yaşanan meselelerin çözümü için AK Parti Bursa Milletvekili...

Türkiye'nin önemli tarım topraklarına sahip Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarım alanında yaşanan meselelerin çözümü için AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin devreye girdi.

Yenişehir Belediye Meclisi salonunda, çiftçinin yaşadığı sıkıntıların çözümü için düzenlenen toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürü Hayati Çelenk, muhtarlar ve kooperatif başkanları katıldı. Şahin, "Yenişehir ilçemiz tarımı ve hayvancılığı ile verimli topraklara sahip, ülkemiz ve milletimiz için önemli bir yere sahip olan bir yerdir. Yenişehir'de yaşanan sorunların çözüme kavuşması için DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürümüz ve yetkililer ile bir araya geldik. Burada 2 sorun ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki sulama vanalarının çalınması sonunda yaşanan mağduriyetler var. Diğeri ise üreticimizin su ücretlerini ödemediği içi sulama birliğimizin yaşadığı sıkıntıların çözüme ulaştırılması için toplandık" diye konuştu.

Milletvekili Şahin, "Yaptığımız toplantıda sulama ücretlerinin tahsil edilmesi için muhtarlarımız ve DSİ 1. Bölge Müdürümüz ile karar aldık. Diğer çalınan vanalar ve eksik vanalar ise bir önce birliğimize teslim edilecek. Bizim tek derdimiz var oda milletimize hizmet etmek, Yenişehir ilçemizin eksiklerini ve sorunları çözmek için yetkililerimiz ile sürekli bir aradayız. Bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum" dedi.

DSİ 1. Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk, "Öncelikle şunun bilinmesini istiyoruz. Yenişehir Sulama Birliği kapanmıyor. Piyasada böyle bir algı oluştuğu için halkımız su paralarını ödemiyor. Sulama birliğimiz işine devam edecek sadece DSİ'den bir görevli personelimiz burada görev yapacak. Halkımızdan ricamız sulama birliğimizin sağlıklı ve düzenli bir şekilde işlerini yürütebilmesi için ödemeleri yapmalarını rica ediyoruz. Bizler her zaman halkımızın yanındayız son derece verimli bir toplantı oldu. Yaşanan sorunları en kısa sürede çözmek için buradayız" dedi.

Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen, "İlçemizde toplam 160 bin dönüm sulanabilir arazi var. Bunun 54 bin dönümü (YAS) yer altı sulama sistemine bağlı burada sorun yok. Geri kalan 106 bin dönüm Boğazköy barajı ile sulanacak. Fakat son günlerde hırsızlar sulama vanalarımızı çalıyor. Bununla birlikte en büyük sıkıntımız çiftçiden tahsilat yapamıyoruz. Şuanda birliğimizin 1,5 milyon liranın üzerinde alacağı var. Üreticilerimizden borçlarını bir an önce ödemelerini istiyoruz. Aksi takdirde bu ayın 28'inden sonra yasal süreç başlayacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim