• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı
Sahil güvenlik ekipleri, yılbaşı akşamı Ege denizinden yasa dışı yolla yurt dışına kaçmaya çalışan sığınmacıların kaçak geçişlerini engellemek...

Sahil güvenlik ekipleri, yılbaşı akşamı Ege denizinden yasa dışı yolla yurt dışına kaçmaya çalışan sığınmacıların kaçak geçişlerini engellemek için görevi başındaydı.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında güvenliği sağlayan TCSG DOST 701 Sahil Güvenlik gemisinde görevli Mehmetçiklerin bu yılbaşı mesaisini, İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi görüntüledi. Güvenlik güçleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen sığınmacıların kış aylarında devam eden kaçak geçişlerinin önüne geçebilmek için 24 saat aralıksız görev yaptı. 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece havanın sert ve denizin dalgalı olması sebebiyle denizde sığınmacılara rastlanmadı. Öte yandan, sığınmacılar çetin kış şartları nedeniyle denizde yola çıkmaya cesaret edemezken, bazı sığınmacılar havaların düzelmesini beklemeye başladı.

24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Yılbaşı akşamında Karaburun açıklarında görev yapan TCSG DOST 701 Sahil Güvenlik Gemisi Komutanı SG Binbaşı Alpaslan Baysal, 7 gün 24 saat ara vermeden devriye görevini yürüttüklerini söyledi.

Kurtarma operasyonları hakkında bilgi veren Binbaşı Alpaslan Baysal, "Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Ege denizinde son dönemde giderek artış gösteren düzensiz göç faaliyetlerin önlenmesi ve can kayıplarının en aza indirilmesi maksadıyla Ege denizinden Türk arama kurtarma sahasında 2015 yılında Ege'de Umut Harekatı başlatılmıştır. Bu harekat kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli olarak biz; mavi vatan denizlerimizde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için 7 gün 24 saat ara vermeden devriye görevimizi devam etmekteyiz" dedi.

2 BİN 371 OPERASYONDA 86 BİNİ AŞKIN SIĞINMACI KURTARILDI

Binbaşı Alpaslan Baysal'ın verdiği sığınmacı rakamları dikkat çekti. 1 Ocak-31 Aralık 2015 tarihinde 2 bin 371 arama kurtarma operasyonu icra edildiğini dile getiren Binbaşı Baysal, "Bu operasyonlarda 86 bin 895 kişi sağ kurtarıldı. 256 göçmenin ise cansız bedeni deniz üzerinden alınırken 147 insan kaçakçısı yakalanarak ilgili kolluk birimlerine teslim edildi. Düzensiz göç faaliyetleri özellikle deniz durumunun daha iyi olduğu, yaz aylarında artmakta ve yoğunlaşmaktadır" diye konuştu.

ÖLÜMLER ESKİ TEKNE VE FAZLA YOLCUDAN DOLAYI

Ege denizinde umut yolculuğuna çıkan ve ölümle sonuçlanan sığınmacıların yolculuklarında tekne kullanıldığı ve bu teknelerin eski ve bakımsız olduğu belirtildi. Ayrıca merdiven altı tekne ve bot üretim sayısında da artış yaşanırken, umut yolculuğuna çıkan mültecilerin çoğunda can yeleği bulunmadığı ve tekneye fazla kişi binmesi nedeniyle ölümlerin fazlalaştığı öğrenildi.

KRİTİK BÖLGELERE ÖZEL ÖNLEM

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekibi, yaptıkları risk analizi araştırması sonucunda sığınmacı geçişlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde özel önlem aldı. Güvenlik güçleri, bot sayısını artırırken, bölgelere mobil radar kaydırıldı. Bu kapsamda, emniyet, jandarma ve gümrük birimleriyle etkin koordinasyon sağlanarak iş birliği artırıldı. Sahil güvenlik botları ile hava unsurları arasında müşterek harekata ağırlık verildi. Sahil güvenlik botlarının gece seyirleri artırılırken, kritik bölgelerde görev yapan botlar gece görüş ve termal kamerayla donatıldı.

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı

Sahil Güvenlik Ekipleri Yeni Yılda Görev Başındaydı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim