• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sahibinden Satılık Göktaşı

Sahibinden Satılık Göktaşı
Gaziantep'te bir kişi bahçede bulduğu göktaşını internetten 13 bin dolara satılığa çıkardı.

Gaziantep'te bir kişi bahçede bulduğu göktaşını internetten 13 bin dolara satılığa çıkardı. Yaklaşık 4 gün önce bir alışveriş sitesine verilen ilanda meteor parçasının "sıfır" durumda olduğu belirtiliyor.

Gaziantep'te bir şantiyenin satın alma sorumlusu olarak çalışan Turan Özmen, Ankara'da oturan bir akrabasının evinin bahçesinde bulduğu taşı kendisine göndermesiyle, taşın bir göktaşı olduğunu fark etti. Özmen, taşı uzmanlara incelettikten sonra taşın, yüzde 99 oranında göktaşı olduğu belirledi. Özmen, yaklaşık 4 gün önce bir alış veriş sitesine Fransızca, Almanca, Rusça, İngilizce ve Türkçe başlıklarla ilan verdi. İnternetteki ilanda Özmen, 120 gram ağırlığındaki göktaşı için 13 bin dolar fiyat biçerken taşın durumu için ise "sıfır" yazdı. Taşın türünü ise "değerli taşlar" olarak niteleyen Özmen, taşın dünya dışı bir varlık olduğunu da belirtti. Özmen, "Bizim Ankara'da bir aile dostumuz bu taşı kendi bahçesinde bulduğunu söyledi. Orada pek fazla tanıdığı olmadığı için bize gönderdi. Biz de burada birkaç bilirkişiye gösterdik. Gaziantep Üniversitesinden birkaç gün sonra analiz raporu geçecek. Yüzde doksan dokuz göktaşı olduğu tespit edildi" dedi.

BİNGÖL'DEN SONRA SATIŞA ÇIKARILDI

Bingöl'de de göktaşı düştüğünü öğrendiklerini belirten Özmen, insanların göktaşından para kazanmaları üzerine sonra göktaşını internetten satışa çıkardığını belirtti. Satılmazsa, yüzük kolye yaptıracağını belirten Özmen, "Biz de bunun gibi taşların Bingöl'e de düştüğünü öğrendik. Biz de bu göktaşını internette satılığa çıkardık. Talep olursa satarız olmazsa da arkadaşlarla küçük parçalara bölüp yüzük kolye yapacağız. Sonuçta dünya dışı bir varlık çok enteresan bir şey koleksiyoncularında ilgisini çeken bir şeydir mutlaka dolaysıyla bu şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz" diye konuştu

"GRAMI 50-60 DOLAR CİVARINDA"

Özmen, Rus, Alman ve Amerikan bilim adamlarının taşın 50-60 dolar civarında fiyattan satın aldığını belirtti. Kendisindeki taşın 120 gram olduğunu anlatan Özmen, taşın 120 gramının ise yaklaşık 7 bin 500 dolara denk geldiğini ifade etti. Göktaşının alıcıları çıktığını belirten Özmen, 3 bin ve 5 bin TL teklif edenlerin olduğunu ama taşı satmadığını ifade etti. Taşı 13 bin dolar talibi çıkarsa satacağını vurgulayan Özmen, "Meraklıları aradı. Yakından görmek isteyenler aradılar, sordular, fiyat koyanlar oldu, Fiyatta pazarlıklar yapanlar oldu, 3000 ila 5000 lira teklif edenler oldu. Ama ederi o değil, bizim koyduğumuz fiyat 13 bin dolar civarındadır. Biz bunu daha çok bilim laboratuvarlarına satma taraftarıyız. En azından bilime de bir katkımız olsun. Çünkü yaklaşık bunun içerisinde, 3 ana olmak üzere 60 yakın element olduğu şuanda bize gelen bilgiler arasında" diye konuştu.

Bingöl'deki göktaşı toplayıp tasan köylülerin zengin olmasının ardından Bursa'da Yüksel sevinç isimli bir vatandaş da elindeki göktaşının daha değerli olduğunu ileri sürerek, gramını 80 dolardan satışa çıkarmıştı.

Sahibinden Satılık Göktaşı

Sahibinden Satılık Göktaşı

Sahibinden Satılık Göktaşı

Sahibinden Satılık Göktaşı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim