• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Sahayı Birbirine Katan Antrenöre Ceza

Sahayı Birbirine Katan Antrenöre Ceza
İzmir'in Urla ilçesindeki maçta, basketbol sahasına girerek ortalığı birbirine katan antrenöre 4 maç men ve 2 bin lira para cezası verildi.

İzmir'in Urla ilçesindeki maçta, basketbol sahasına girerek ortalığı birbirine katan antrenöre 4 maç men ve 2 bin lira para cezası verildi.

Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi B Grubu'nda, Urla Pera'nın Ekiz Yumurta Foça Basketbol'u konuk ettiği maçta, ev sahibi ekibin başantrenörü Hakan Yiğit salonu adeta birbirine katmıştı. İtirazlarda bulunan ve hakemlere bağırdığı iddia edilen Urla Pera Başantrenörü Hakan Yiğit'e Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan ceza geldi. Hakem raporlarını, basında yer alan haberleri ve görüntüleri derinlemesine inceleyen kurul, kararla ilgili de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, antrenöre 4 maç men ve 2 bin lira para cezası verildiği duyuruldu. Öte yandan, Urla Pera takımına da müsabakanın duraksamasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle 750 lira para cezası verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, gerekçeli kararı ise şu şekilde açıkladı:

"Disiplin soruşturmasına esas önemli olay raporu, hakem raporu, savunma yazıları ve görüntü kayıtları ile yazılı ve görsel basında yer alan haberler incelendiğinde, müsabakanın birinci periyodunun bitiminde Urla Pera Başantrenörü Hakan Yiğit'in itirazlarda bulunduğu ve sandalyeye tekme attığı, bu sebeple ikinci teknik faul ile cezalandırıldığı ve neticesinde kurallar gereği diskalifiye edildiği, akabinde saha içine girerek baş hakemin üzerine doğru yürüdüğü ve hakemlere bağırarak uygunsuz sözler söylediği; ayrıca diskalifiye edilmesine rağmen sahadan çıkmamakta ısrar ettiği, müsabakanın devre arasında ise hakemlerin soyunma odasına gittikleri esnada hakemlere bağırarak birtakım eleştirel sözler söylediği, müsabakanın üçüncü periyodunun bitimine 2.11 dakika kala ise Urla Pera takımı taraftarlarının, misafir takım taraftarlarına yönelik sözlü ve fiziki saldırılarda bulundukları, bu esnada dosya içerisinde mevcut görüntülerden de anlaşılacağı üzere Urla Pera takımı antrenörü Hakan Yiğit'in olaylara müdahil olduğu ve yaşanan olay neticesinde müsabaka durdurularak, anons yaptırıldığı tespit edilmiştir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim