• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık'ta şiddete karanfilli eylem!

Sağlık'ta şiddete karanfilli eylem!
Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ve beraberindekiler sağlıkta bitmek bilmeyen şiddet olaylarına karşı ziyarette bulundukları hastanede personellere karanfil dağıtarak tepki gösterdi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Sağlık çalışanları bu ülke de en fazla elini taşın altın koyan, en fazla eziyet çeken, en fazla yorulan arkadaşlarımızdır. Hiçbir kurumda yok ki her ay 8-10 nöbet tutsun.

Böyle bir meslek yok. Böyle olunca da ufak tefek aksamalara karşı halkımızın sabırla yaklaşmasını isteriz. En ufak bir gecikme de hemen sağlık çalışanlarımızı eleştirsin, kırsın, incitsin, hakaret etsin bu gibi şeyleri asla kabul edemeyiz. Bu gibi olaylarda da tüm adli takip boyunca arkadaşlarımızın yanındayız. İnşallah tekrarlanmamasını diliyoruz.

Tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Uzun yıllar aldıkları eğitimle bizim sağlığımıza kavuşmamız için çalışan hekimlerimize bu muamelenin reva görülmesi inciticidir. Hepimizi derinden yaralamıştır. Nihayetinde hepimiz insanız, her an hasta olabiliriz ve o an içerisinde sağlık hizmetine ihtiyacımız olabilir.

Bu sağlık hizmetini bize sunacak olan hastanelerimizde çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve hasta bakıcılarımızdır.” Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Şiddeti nereden ve ne maksatla gelirse gelsin kabul etmemiz mümkün değil. Arkadaşlarımız canla başla bu işi yaparken, şiddete maruz kalmaları kabul edilemez.

Dolayısıyla bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımıza yönelik en ufak bir şiddet vakasının sonuna kadar takipçisi olduk, olacağız” diye konuştu.

ŞİDDET YAPANLARIN ÇOĞU MADDE KULLANICILARI

Şiddeti uygulayanların çoğunun uyuşturucu ve Alkol kullanıcısı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Buradan aldığımız istatistiki bilgilerde, bu olayları meydana getiren insanların büyük çoğunluğunun uyuşturucu veya alkol kullandıklarını, bu şekilde kontrollerinin elinde olmadığını müşahede ediyoruz.

Dolayısıyla buraya sağlık hizmeti almaya gelen insanların hiç birine yaş, cins, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin hizmet vermeye çalışan sağlık görevlilerine özen, saygı göstermek zorundayız. Yaşanan şiddetin bizi çok üzdüğünü, bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Herkes üzerine düşen görevi mutlaka yerine getirmeli” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim