• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlıkta Şiddet Yasasının Kabul Edilmesi İsteği

Sağlıkta Şiddet Yasasının Kabul Edilmesi İsteği
Aile Sağlığı Elemanları Dernekleri Federasyonu (ASEF) Başkan Yardımcısı ve Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği (EDASED)Başkanı Filiz Birtane,...

Aile Sağlığı Elemanları Dernekleri Federasyonu (ASEF) Başkan Yardımcısı ve Edirne Aile Sağlığı Elemanları Derneği (EDASED)Başkanı Filiz Birtane, "Son günlerde sağlık çalışanlarına karşı şiddetin yine artığını üzülerek izliyoruz, artık sağlıkta şiddet yasasını acilen kanunlaştırın" dedi.

ASEF Başkan Yardımcısı ve EDASED Başkanı Filiz Birtane, düzenlediği basın açıklamasıyla, aile sağlığı elemanlarının, hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti. Kendilerinin ülkenin geleceği için verdikleri koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri ile sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı veren neferler olarak nitelendiren Birtane, "Amacımız hayat kurtarmak ve sağlıklı yaşatmak iken yaşam hakkımıza olan saldırılardan dolayı mesleğimizi yapamaz hale gelmiş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

"ŞİDDET, MORAL VE MOTİVASYONU ETKİLİYOR"

Bu durumun özellikle son 5 yılda sürekli artmasının sağlık hizmetlerini her koşulda özveri ile sunan her kademede görev alan sağlık personeli arasında moral ve motivasyon düşüklüğüne neden olduğunu dile getiren Birtane, "Dolayısı ile de tükenmişlik sendromuna sürüklemektedir. Sağlıkçıya şiddetin gerekli yasal düzenlemelerle cezalandırılmadığı ülkemizde, görevini kendisinden beklenen bilimsel sorumluluk, mesleki bilgi ve yöntemler uygulayarak, tek başına üstün performans göstererek çalışan aile sağlığı elemanı meslektaşımıza yapılan şiddet olayını kınıyoruz. Değerli meslektaşımız yasal başvuru için şikayette bulunmuştur" dedi.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI MUTLAKA ÇIKARILMALIDIR"

Birtane, "Biz sağlık çalışanları her yıl birden fazla meslektaşımızı toprağa verirken, yüzlerce meslektaşımızın fiziksel şiddete uğradığına, binlerce meslektaşımızın da sözlü şiddete maruz kaldığına şahit oluyor ve kendimizi sıra bize ne zaman gelecek sorusunu sorarken buluyoruz. Anayasal hakkımız olan, şiddete karşın bizi koruyan ceza muhakemeleri kanunu içerisine konulmuş sağlıkta şiddet yasası mutlaka çıkarılmalıdır. Bugün burada darp edilen şiddete maruz kalan tüm meslektaşlarımız için ASEF olarak hep bir ağızdan diyoruz ki artık sağlıkta şiddet yasasını acilen kanunlaştırın" ifadelerini kullandı.

Sağlıkta Şiddet Yasasının Kabul Edilmesi İsteği

Sağlıkta Şiddet Yasasının Kabul Edilmesi İsteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim