• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlıkta Çalışan Kadınların Sorunları Tespit Edildi

Sağlıkta Çalışan Kadınların Sorunları Tespit Edildi
Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi yönetimi, kadınlar komisyonu ile yaptıkları toplantıda, sağlık sektöründe çalışan kadınların sorunlarını tespit...

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi yönetimi, kadınlar komisyonu ile yaptıkları toplantıda, sağlık sektöründe çalışan kadınların sorunlarını tespit etti.

Sendika binasında yapılan toplantıda konuşan Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Hüseyin Kararman, toplumların en büyük gücünün, sağlıklı ve eğitilmiş insanlar olduğuna değindi. Çalışan sayısının azlığından dolayı bazı sorunların meydana çıktığını savunan Kararman, "Sağlık çalışanlarına fazla iş yüklenmesi, beceri ve niteliklerini geliştirememelerine, yorulmalarına ve istenilen hizmetin sağlanamamasına yol açmaktadır. Sağlık hizmetlerinin sunumunda çalışanların yüzde 70'i kadındır. Hizmet alan ve veren durumunda olan tüm sağlık çalışanları, 7 gün 24 saat yılbaşı, bayram demeden çok zor şartlarda hizmet vermektedirler. Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şubesi yönetimi olarak kadınlar komisyonumuz ile yaptığımız toplantıda, sağlıkta çalışan kadınların sorunları yerinde tespit edilerek, maddeler halinde sıralandı. Sağlık Bakanlığı'nın acilen sorunlara çare bulmasını, mağduriyetlerin giderilmesi için çaba sarf etmelerini beklemekteyiz" dedi.

Kararman, konuşmasının ardından sorunları şu şekilde sıraladı:

"Hangi meslek grubundan olursa olsun sağlık çalışanlarının tamamı radyasyon, enfeksiyon, kimyasal ve fiziki risklerin yanı sıra psikolojik baskı, sözlü ve fiili saldırı riskleriyle de karşı karşıyadır. Sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınlarından gördüğü şiddetin yanı sıra yine yüksek oranda stresli ve yoğun çalışma temposu nedeni ile idareciler diğer mesai arkadaşları, tarafından işy eri tacizine (mobbing) uğradığı da görülmektedir. Performans uygulamaları nedeni ile ortaya çıkan yoğun çalışma temposu, personel eksikliği ve zorunlu fazla mesai ihtiyacı gibi nedenler çalışan sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorunları artırmaktadır. Mutlaka görev tanımları yapılmalıdır. Kadrosu dışında çalıştırılanlar asil görevlerine döndürülmelidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim