• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Sağlıklı şehirler en iyi uygulama ödülleri sahiplerini buldu

Sağlıklı şehirler en iyi uygulama ödülleri sahiplerini buldu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen Sağlıklı Şehirler...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlığını yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasının 2017 yılı ödülleri sahiplerini buldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin birliğin başkanlığını yapmasından dolayı katılmadığı yarışmaya 35 üye belediye 103 projeyle başvuruldu. Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Prof. Dr. Feza Karaer, Doç. Dr. Emel İrgil, Doç. Dr. İnci Parlaktuna, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar'dan oluşan jüri üyeleri gelen projeleri değerlendirdiler. Değerlendirme sonucunda İstanbul, İzmir, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş ve Trabzon Büyükşehir Belediyeleri ile Çankaya, Gebze, Kadıköy, Nilüfer, Urla Belediyeleri ödül almaya hak kazandı.

Yarışma ile değerlendirmede bulunan Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek maksadıyla bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz yarışmada sosyal sorumluluk, sağlıklı yaşam, sağlıklı şehir planlaması ve sağlıklı çevre başlıklarındaki projeleri jüri üyelerimiz değerlendirdi. Üyeler arasında rekabet ile şehircilik için güzel örneklerin ortaya çıkarılmasını destekliyoruz. Her geçen yıl artan başvuru sayısı bizleri mutlu etmektedir. Yarışmaya katılan belediyelerimize teşekkür ediyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün yerel yönetimlerle çalışan bölümünün Türkiye'deki temsilciğini yürüten Sağlıklı Kentler Birliği'nin çalışmalarını ve hedeflerini ülkemizin her bölgesine götürmek için çabalıyoruz" dedi.

Ödül töreni 25-27 Ekim 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek "Su Kaynakları ve Kentler" başlıklı Sağlıklı Kentler Birliği konferansında verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim