• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü meyve tüketiminin önemi ve faydalarının vurgulanması için "Sağlıklı Meyve Tabağım" etkinliği düzenledi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü meyve tüketiminin önemi ve faydalarının vurgulanması için "Sağlıklı Meyve Tabağım" etkinliği düzenledi.

Samsun'daki bütün okullarda okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine uygulanacak olan "Sağlıklı Meyve Tabağım" projesi ilk olarak Atakum ilçesindeki Sarayköy İlkokulu'nda başlandı. Proje hakkında bilgi veren Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Bugün Atakum ilçemizdeki Sarayköy İlkokulu'nda "Sağlıklı Meyve Tabağım" projesinin başlangıcını yaptık. Bugün ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarından biri hareketsiz yaşam ve obezitedir. Biz bu genç çocuklara hem hareketli yaşamı hem de obezite ile mücadele anlamında sağlıklı beslenmeyi anlatan bir kompozisyon sunmak istedik. Amacımız özellikle bu genç çocuklarımızda sağlıklı yaşam kültürünü ve o davranışı kazandırabilmektir. Sağlıklı yaşam kültürü ve sağlıklı yaşam davranışları genç simalara yerleştirmek ve onların bir yaşam boyu sağlıklı kalmasını hedeflemektir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında en önemli etkinliklerimizden bir tanesi Milli Eğitim ile yaptığımız bu projelerdir. Bugün burada birinci sınıf ve anaokulu öğrencileri ile buluştuk. Halk Sağlığından diyetisyenlerimiz geldi ve onlara sağlıklı beslenmeyi, kahvaltıyı, ara öğünü ve öğle yemeğinde neler yememiz gerektiğini anlatıyorlar. Proteinin önemini, meyvenin önemini, meyveyle almış olduğumuz gıdaları ve bizim gelecekteki hayatımızı ne kadar etkilediğini anlatıyoruz. Bu sunumumuz bu okulda başlayıp, bütün okullarda yaygınlaşacağını düşünüyorum. Bizim Sağlık Bakanlığı olarak tüm okullarda Sağlıklı Beslenen Okullar projemiz var. Bu projemizde onun alt başlığıdır. Bu genç simalara bu alışkanlığı kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Öğrencilerin meyve yeme alışkanlığı olmadığını belirten Sarayköy İlkokulu Müdürü Aykut Arık, "Okullarımızda en büyük sıkıntımız öğrencilerimize meyve alışkanlığını verememeyişimizdir. Okul kantinlerimizde meyve suları vardır ama bu meyve sularına öğrencilerimiz pek itibar etmemektedirler. Daha çok obeziteye dayalı ve hamurlu türdeki yiyeceklerle ancak bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu etkinlikte öğrencilerimiz sanki meyveyi hiç yememişler veya öyle bir alışkanlıkları yokmuş gibi algıladım. Bunları bu yaş gurubundaki çocuklarımıza yaygınlaştırırsak inanıyorum ki, öğrencilerimiz meyve yemeye ve kahvaltıyı daha düzgün yapma anlamında büyük alışkanlıklar kazanacaklardır. Bunları okul öncesi ve birinci sınıftaki çocuklarımıza bu alışkanlıkları verirsek ileride iyi beslenen gençler ve insanlar yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.

Meyvelerini yiyen çocuklara daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyenleri Esra Görmez ve Sinem Şahin, sağlıklı beslenme konusunda sunumlar yaptılar.

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

“Sağlıklı Meyve Tabağım” Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim