• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlıklı cilt için öneriler

Son araştırmalar; cildi kanser ve lekelerden korumanın basit yolları olduğunu ortaya koydu.
Cilt konusunda yapılan son çalışmalar, şaşırtıcı keşifleri ortaya çıkardı. Sadece küçük önlemlerle; kırışıklıkları, cilt lekelerini ve cilt kanserini önlemek mümkün. Cosmopolitan dergisi, cilt sorunlarını çözecek tüyoları derledi...
 
OTOMOBİLDEKİ TEHLİKE
 
Araştırmalara göre; cilt kanserine bedenin sol kısmında daha fazla rastlanıyor. New York Üniversitesi araştırmacıları bu durumu, şöyle açıklıyor: "Arabanın sürücü koltuğunda geçirdiğiniz süre, sol yanağınız, kolunuz ve bacağınıza daha fazla UV ışını vurmasına neden oluyor. Bu da kanser riskini artırıyor." Araba ile yola çıktığınızda, camlarınız kapalı bile olsa UV ışınlarının hepsi filtrelenemiyor. Bu nedenle aracınızda her zaman bir güneş losyonu bulundurun.
 
BRONZLUK BAĞIMLISI
 
Araştırmalar; sık sık bronzlaşan kişilerin; sigara içenlerin nikotine ihtiyaç duyması gibi, UV ışınlarına da bağımlı olduklarını kanıtladı. Cilt uzmanları; bronzlaşma seansı sırasında, beynin normalde bağımlılık yapan maddelerle aktive olan bir bölümünün, bronzlaşma sırasında uyandığını belirledi. Bu teoriye göre; beyin fiziksel olarak UV ışığını istemeye başlıyor ve o sıradaki hisleriniz sizi güneşlenmeye teşvik ediyor.
 
SOLARYUMA GİRMEDEN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN
 
Yeni bir araştırmaya göre; sık olmayan solaryum seansları bile, cilt kanserine yakalanma riskini artırıyor. Raporlara göre; ne kadar çok solaryuma girilirse, 20'li yaşlardaki genç kadınlarda çok rastlanan ve çok tehlikeli olan habis tümör çıkma olasılığı o kadar artıyor.
 
KREMİ MAYOYU GİYMEDEN SÜRÜN
 
Mayonuzun, askılı bluzunuzun veya şortunuzun kapadığı yerlerin dışında kalan çıplak cildinizdeki kahverengi noktalara özellikle dikkat etmelisiniz. Çil ve lekeler; kansere yol açan güneş hasarının işaretleri olabilir ve onların yoğun olduğu bölgelere yeterince güneş kremi sürmüyorsunuz demektir. Bunun için kreminizi giyinmeden önce sürmeniz gerekiyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim