• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlıkçılardan TRT’ye tepki: Sağlık çalışanları hedef gösterildi, özür dilenmeli

Sağlıkçılardan TRT’ye tepki: Sağlık çalışanları hedef gösterildi, özür dilenmeli
Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, TRT 1'de yayınlanan Altan Erkekli'nin sunduğu "Sen Olsan Ne Yapardın?" adlı programda...

Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, TRT 1'de yayınlanan Altan Erkekli'nin sunduğu "Sen Olsan Ne Yapardın?" adlı programda reyting uğruna sağlık çalışanlarının açıkça hedef gösterildiğini savundu. Sağlık çalışanlarının bu konuda TRT'den acil bir özür beklediğini belirten Kararman, Sağlık Bakanlığı'nın konuya ilişkin harekete geçmesini istedi.

Türk Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda (TRT 1) yayınlanan Altan Erkekli'nin sunduğu "Sen Olsan Ne Yapardın?" adlı programda reyting uğruna sağlık çalışanlarına açıkça hedef gösterildiği belirtilerek, bu duruma tepki gösterdi.

Karman, sendika üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, TRT1'deki söz konusu programda, "Bayılan kadına yardım etmeyen sağlık görevlilerine tepkiler" temasıyla işlenen senaryoda dışarıda önlüklü ve stetoskoplu iki doktor konuşurken, onların yakınında bir kişi bayılıyor ve vatandaşlar doktorların yardım etmelerini istiyor. Doktorların yardım isteklerini geri çevirmeleri ile vatandaşların "Sizin hiç mi vicdanınız kalmadı, bayılan kardeşim olsaydı sizin kafanızı gözünüzü kırardım" gibi tepkileri başlıyor ve adeta program eliyle sağlıkta şiddet meşrulaştırılıyor." ifadelerini kullandı.

Kararman, hastane koridorlarında doktorların katledildiği, her ay bin sağlık çalışanının şiddet gördüğü bir zamanda TRT gibi devlet kanalında, sağlıkta şiddetin önlenmesi için kamu spotları yayınlanması gerekirken sağlık çalışanlarına şiddeti meşrulaştıran programların yapılmasını kınadıklarını kaydetti.

Bu durumun ne kamu yayıncılığına sığdığını, ne de ahlaki değerlerle bağdaşmadığının altını çizen Kararman, "Terörün yaşandığı ilçelerde canı pahasına sağlık hizmetini yürüten, Türkiye'nin dört bir yanında zor şartlara rağmen hizmet sunan sağlık çalışanları hakkında reyting uğruna böyle çirkin bir yayıncılığa imza atılmasını kabul etmiyoruz." dedi.

Bu konuda TRT'den acil bir özür beklediklerini aktaran Kararman, Sağlık Bakanlığı'ndan da bu konu ile ilgili olarak harekete geçmesini beklediklerini ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim