• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlıkçılar Zor Hastalarla Baş Etme Tekniklerini Öğrendi

Sağlıkçılar Zor Hastalarla Baş Etme Tekniklerini Öğrendi
Sık sık şiddete maruz kalan sağlıkçılara zor hastalarla baş etme ve iletişim kurma teknikleri öğretiliyor.

Sık sık şiddete maruz kalan sağlıkçılara zor hastalarla baş etme ve iletişim kurma teknikleri öğretiliyor. Bursa'da 8 bin 730 sağlıkçıya işaret dili ve iletişim eğitimi verildi.

Çekirge Devlet Hastanesi'nin konferans salonunda düzenlenen program, Dr. Ramazan Işık'ın iletişim konulu sunumuyla başladı. Program, iletişim uzmanları tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ile devam etti. Dr. Ramazan Işık, hasta ve yakınları ile yaşanabilecek iletişim kazalarının önüne geçmek maksadıyla drama tekniği kullanılarak sağlıklı iletişim kurma yöntemleri, sözlü ikna sanatı, kötü haber verme, zor hasta ve yakını ile baş etme konularında genel sekreterlik ve bağlı sağlık tesisleri çalışanlarından oluşan 13 kişilik eğitim ekibi ile Eylül 2015 tarihinden beri 20 sağlık tesisinde toplam 8 bin 730 sağlık personeline eğitim verildiğini söyledi. Işık, bu eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Hasta memnuniyetinin arttırılmasında etkili iletişimin önemine dikkat çeken Işık, özellikle işitme engelli hastalar için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliğine gidilerek eğitici desteği sağlandığını ve bağlı sağlık tesislerinin evde sağlık birimlerinden gönüllü 18 sağlık çalışanına işaret dili eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da, "Ben de iletişim eğitimcisiyim. Tıp fakültesinde ilk dersi ben verirdim. İletişimde beden dili, kıyafet önemlidir, lakin iletişimin özü samimiyettir, yani kalp dili ile iletişime geçmektedir. Alçak gönüllülük önemlidir. Empati, nezaket, bunlar kaybolan değerlerdir. Agresif hastalara empati kurmak en idealdir. Bunları düşünerek kurduğumuz her ilişki önemlidir" dedi.

Sağlıkçılar Zor Hastalarla Baş Etme Tekniklerini Öğrendi

Sağlıkçılar Zor Hastalarla Baş Etme Tekniklerini Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim