• BIST 9530.47
  • Altın 2473.951
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.7752
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor
Yozgat'ın Şefaatli İlçesi Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nejla Pınarcı, sağlık hizmetleri görevinin yanı sıra yaptığı karma...

Yozgat'ın Şefaatli İlçesi Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nejla Pınarcı, sağlık hizmetleri görevinin yanı sıra yaptığı karma resimlerle sanattaki başarısıyla da adından söz ettiriyor.

Yaklaşık 10 yıldır hemşirelik yapan 2 çocuk annesi Nejla Pınarcı (42), yaptığı karma resimlerle birçok ilde açılan karma resim sergilerine katıldı. Ortaokuldayken resim yapmaya başladığını belirten Pınarcı, o dönemde resim sergilerini gezdiğini ve çektiği fotoğrafların tablosunu yapmaya başladığını, lise döneminde ise resim öğretmenin de desteği ile ilk sergisini lisede açtığını ifade etti.

"GİZLİCE KONSERVATUVAR MÜLAKATLARINA KATILDIM VE KAZANDIM"

Ankara, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Mardin'de yağlı boya tablo resim sergisine katıldığını anlatan Pınarcı, "Küçüklüğünden beri hemşire ve ressam olmayı çok istedim. Ailem resim yapmamı çok desteklemedi, ben gizlice konservatuvar mülakatlarına katılıp kazandım. Ailemin isteği üzerine 2. sınıfta bırakarak, küçüklük hayalim hemşirelik eğimine yöneldim. Ama asla resim yapmayı bırakmadım. Lise öğretmenim sağlıkla sanat iç içe derdi, dün gibi hatırlıyorum, hocam sağlıkla sanatı bir arada kullanan ender insanlardandı. Sanat, insanın iç dünyasının dışa açılan kapısıdır. Çocuklarımızı küçük yaşta yönlendirmek, onların gelişimi için çok önemli. Ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmeyin, çünkü hayat çok kısa." diye konuştu.

Pınarcı'nın Şefaatli ilçesinde açtığı karma resim sergisi ilçe halkının da yoğun ilgisini gördü.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada sağlığın sadece bedenin değil, ruhun da iyi olma durumu olduğunu söyledi. Kurca, "Sanat, ruha dokunur. Sanat, doğa sevgisi, evren sevgisi ve insan sevgisi demektir ayrıca. Sanat, inceliktir ve hayata farklı, daha duyarlı bakmamızı sağlar. Şefaatli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nejla Hanım'ı başarılarından dolayı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Sağlık ve sanatı birlikte yürütüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim