• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık-sen’den TTB’ye Tepki

Sağlık-sen’den TTB’ye Tepki
Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, teröre karşı yapılan askeri operasyonları hedef alan Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) sert bir dille eleştirdi.

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, teröre karşı yapılan askeri operasyonları hedef alan Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) sert bir dille eleştirdi.

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı yaptığı açıklamada, TTB'nin terörle mücadelede terör örgütünden yana tavır aldığını, özellikle kendisi gibi kaos peşinde koşan diğer meslek örgütleriyle yaptığı ortak açıklamalara bakıldığında bu niyet ve tavırların açıkça anlaşıldığını söyledi. İnanlı, "Darbelere ve darbecilere alkış tutmayı alışkanlık haline getiren bu meslek örgütü, bugün de aynısını yapmaktadır. Niyetiniz teröre destek olmak, terör örgütünden yana tavır almaksa, bu kutsal mesleği ve mesleğin onurunu kirletmeden istifa edin ve terör örgütünü savunan kurum ve kuruluşlarda görev alın" dedi.

"TERÖR DİLİYLE BARIŞ ÇAĞRISI YAPMAK TERÖRE HİZMETTİR"

TTB'nin sağlık hizmeti sunmak için yola çıkan ambulans ve içindeki sağlık çalışanlarının terör örgütü tarafından kaçırılmasını, ambulansların kurşunlanmasını kınamayıp bütün olup bitenlerin sorumlusu olarak terörle mücadeleyi ve devleti gösterip bu tavrıyla bilerek veya bilmeyerek teröre hizmet ettiğini savunan İnanlı, şunları söyledi:

"Terör diliyle barış çağrısı yapmak, barışa değil, teröre hizmet etmektedir. Terör diliyle barış demek, terörü savunmaktır. Barış isteyenin terör örgütünü lanetlemesi, silahlarını bırakarak teröre son verme çağrısı yapması gerekir. Bunlar yapılmadan barış istemek teröre destektir. Bu meslek örgütünün yöneticileri, terörü ve terör örgütünü savunacaksa bu niyetlerini açıkça söyleyip, mensubu oldukları TTB'yi bu kirli düşünce ve emellerine alet etmemelidir. Buradan başta TTB olmak üzere terörü ve terör örgütünü masum görme ve gösterme çabası olanlara seslenmek istiyoruz. Ülkemiz eğer sizin bahsettiğiniz durumda ise bunun sorumlusu bebek katili terör örgütüdür. Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız can güvenlikleri olmadan hizmet vermeye çalışıyorsa bunun sorumlusu terör örgütüdür. Sağlık kuruluşuna ulaşmak için ambulans bekleyenlere ambulans gidemiyorsa, bunun sorumlusu terör örgütüdür. Sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarını vatandaşa sağlık hizmeti götürmek için yola çıkan ambulansı engelleyen terör örgütüdür. Amacınız vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almalarını sağlamaksa, yapmanız gereken bellidir; terör örgütünü kınayın, silahlarını bırakma çağrısı yapın. Bunun dışındaki hiçbir açıklama ve eyleminiz adını ettiğiniz barışa hizmet etmeyecek, aksine teröre cesaret verecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim