• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık-sen’den ASP Bakanı Sema Ramazanoğlu’na Ziyaret

Sağlık-sen’den ASP Bakanı Sema Ramazanoğlu’na Ziyaret
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nu ziyaret etti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu'nu ziyaret etti. Memiş ziyarette, ASPB çalışanlarının sorunlarını Ramazanoğlu'na iletirken, kısa süre önce gerçekleştirdikleri Sosyal Politika Çalıştayı'nın Sonuç Raporunu da paylaştı.

Metin Memiş, ziyarette ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yapılmayan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmasını istedi. Çerçeve Yönetmelik'in çıkmasının uzun süre beklendiğini belirten Memiş, Çerçeve Yönetmelik'in yayınlanmasının ardından ASPB'nin kendi yönetmeliğini yayınlamasına karşın sınav açmadığını ifade etti. Sınavın yıllardır yapılmaması sebebiyle çalışanların büyük bir kısmının bu sınavı beklediğini belirten Memiş, hizmet kalitesinin de artması için sınavın en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade etti.

Memiş ziyarette ayrıca, ek ders karşılığı görev yapan sosyal hizmet elemanlarının kadroya alınması gerektiğini dile getirdi. Toplumun dezavantajlı bir kesimine hizmet sunan sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümünün, politikaların sürdürülebilirliğine de yapacağı katkıyı dile getiren Memiş, "Yoğun bir şekilde fedakarca çalışan sosyal hizmet görevlisi arkadaşlarımızın sorunları çözülmeli, kadro beklentileri karşılanmalıdır" şeklinde konuştu. Memiş ayrıca, sosyal hizmet çalışanlarının da yıpranma payı alması için Bakan Ramazanoğlu'ndan destek istedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kısa süre önce gerçekleştirdikleri Sosyal Politika Çalıştayı hakkında Bakan Ramazanoğlu'na şöyle bilgi verdi: "Bakanlığımızın yaklaşık 3 yıllık icraat döneminde, aile politikaları başta olmak üzere sorumluluk alanlarında uyguladığı politikaları takip ettik, tespit, eleştiri ve öneriler geliştirdik. Bu rapor da, sosyal kalkınma hedefleri ölçeğinde en kritik konumda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uygulamalarını; bireyi, aileyi ve toplumu koruma, nitelikli yaşam koşullarını oluşturma temelinde değerlendirmek, yaşanan sorunları tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek niyetiyle gerçekleştirdiğimiz sosyal hizmet ve sosyal yardım çalıştayımızın sonuçlarını içermektedir. Çalıştay da sosyal hizmet ve sosyal yardım kavramlarıyla ilgili bütün kurum ve kuruluşlar ile bilimsel çevreleri bir araya getirdik."

Memiş, ziyarette ayrıca, ASPB'na yönelik sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir raporu Bakan Ramazanoğlu'na takdim etti.

Sağlık-sen’den ASP Bakanı Sema Ramazanoğlu’na Ziyaret

Sağlık-sen’den ASP Bakanı Sema Ramazanoğlu’na Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim