• BIST 9492.07
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık Sen; Sağlık Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Sağlık Sen; Sağlık Çalışanları İle Bir Araya Geldi
Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Elizya Restoranda düzenlenen programda sağlık çalışanları bir araya geldi

Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Elizya Restoranda düzenlenen programda sağlık çalışanları bir araya geldi

Elizya Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltılı programa Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve yönetim kurulu, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, BEÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Nejat Demircan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü Şener Başarslan, Hastane Müdürleri Tahir Güven ve Bülent Bağbaşı ile davetliler katıldı.

Düzenlenen organizasyon hakkında açıklama yapan Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara şöyle dedi:

"Sağlık-Sen Zonguldak şubesinin birlik ve dayanışma kahvaltısına hepiniz hoşgeldiniz. Üniversiteler bir ülkenin vizyonudur. Sizler de bu vizyonun birer temsilcilerisiniz. Onun için üniversite çalışanlarının hem ekonomik, hem sosyal hem de özlük haklarında mutlak sürede iyileştirilme yapılmasını her platformda ifade ettik vede edeceğiz. Bir gerçeğin çok iyi bilinmesi lazım. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre üniversite hastaneleri birer hizmet hastanesi değil. Araştırma ve uygulama merkezidir. Eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktadır. Ancak ne yazık ki toplumda üniversite hastanelerinin asil görevinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı diğer hastaneler gibi sağlık hizmeti sunma zorunluluğu olduğuna dair bir beklenti hakimdir. Bugünkü haliyle üniversite hastanelerine hem birinci basamak, hem ikinci basamak, hem de üçüncü basamak hastalar herhangi bir engel olmadan başvurabilmektedirler. Oysa asıl görevleri ve rolleri üçüncü basamak bir kurum olmanın gereği olarak ileri düzeyde bilgi, beceri ve yaklaşımlar gerektiren, ikinci basamakta karşılanamayan sağlık hizmeti taleplerinin karşılanması olmalıdır."

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ise "Hem işinizi yapıyorsunuz, hem dua alıyorsunuz" diye konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanvekili Semih Durmuş da "Sendikal mücadelede yola çıkarken bu noktalara geleceğimizi hiç düşünmedik. Hiç hayal bile etmedik. Ama rabbime şükür olsun ki bugün Türkiye'nin en büyük sendikasının genel merkezinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken biz sendikacılığı biz aile mesleği olarak görüyoruz. Bu sendikacılığı yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarını çözebilmek için yani ailemizin sorunlarını çözebilmek için gece gündüz durmaksızın çalışıyoruz. Rabbim bizleri sizlere mahcup etmesin. Sizlere de gerçekten bu millete hayırla hizmet etmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Semih Durmuş ve İdris Baykan'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sağlık Sen; Sağlık Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Sağlık Sen; Sağlık Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Sağlık Sen; Sağlık Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim