• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş’ten Maliye Bakanlığı’na Ziyaret

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş’ten Maliye Bakanlığı’na Ziyaret
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul'u...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Yurdakul'u ziyaret ederek, bakanlıkta bekleyen konuların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Memiş, ziyarette ayrıca 4/B'li iken kadroya alınanların ek ödemesinden kesilen SGK primlerinin yargıya gidilmeden iadesi, 112 çalışanlarına tayin bedelinin ödenmesi, 4/C'lilerin ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi ve 663'e göre yöneticilik yapanların senelik izinlerindeki ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ziyaretin olumlu geçtiğini söyledi. Sağlık-Sen'in kazandığı ve Yargıtay'ca da onanan mahkeme kararı sonrası gündeme gelen 4/B'li iken kadroya alınanların ek ödemelerinden kesilen SGK primlerinin geri ödenmesi konusunda Maliye Bakanlığı'nın geçmişte olumlu görüş yazılarının olduğunu belirten Memiş, SGK'nın yargıya gidilmeksizin prim iadelerinin yapılması yazısına olumlu yaklaşıldığını kaydetti. 112 çalışanların tayin bedellerinin ödenmesi konusunu da ziyarette ele aldıklarını belirten Memiş, "184 TL tayin bedelinin 112 çalışanlarına verilebilmesini sağlayacak yönetmelik değişikliği talebinin Sağlık Bakanımızın imzası ile Maliye Bakanlığı'na iletildiğini hatırlattık. Maliye Bakanlığımız da konuya olumlu yaklaşıyor. Bize, bu konudaki kanaatlerinin olumlu olduğunu, Sağlık-Sen ve Sağlık Bakanlığı'nın toplu sözleşmede imzaladıkları mutabakat metni doğrultusundaki kazanımının uygulanabilmesi için yönetmelik değişikliği yönündeki haklı talebi en kısa sürede değerlendirip, sonuçlandıracaklarını söylediler" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanlığı'na taşıdıkları bir başka konunun ise 663'e göre sözleşmeli yöneticilik yapanların sorunları olduğunu söyleyen Metin Memiş, bu yöneticilerin ayda 5, yılda toplam 10 güne kadar olan senelik izinlerinin ve yılda 3 kere toplamda 15 günü geçmemek üzere kongre, sempozyum, eğitim vs. izinlerinin ek ödemeden kesintiye tabi tutulmamasını istedi. Toplu sözleşmede olumlu bakılan bu taleplerine Maliye Bakanlığı'nın da olumlu yaklaştığını belirten Memiş, söz konusu düzenlemenin en kısa sürede hayata geçmesini beklediklerini ifade etti. Memiş, ziyarette ayrıca mahkeme kararıyla ek ödeme almaya hak kazananların aldıkları ek ödemenin iptal edilerek, toplu sözleşmede hiç ek ödeme alamayan 4/C'lilere ödenmesine karar verilen 159 TL'lik ek ödemenin bütün 4/C'lilere ödenmesine yönelik Maliye Bakanlığı yazısının geri çekilmesini istedi. Memiş, söz konusu yazının iptali için Danıştay'da dava açtıklarını da hatırlattı. Mahkeme kararıyla ek ödeme almaya hak kazananların aldıkları ek ödemenin iptal edilmesinin yargı kararına uymamak anlamına geleceğini belirten Memiş, yargı kararlarının herkesi bağladığını, Maliye Bakanlığı'nın da yargı kararına aykırı bir uygulamaya imza atmaması gerektiğini ifade etti. Ek ödemelerden vergi alınacak olmasını da eleştiren Memiş, vatandaşın cebine göz diken anlayışın eski Türkiye'de kalmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim