• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Mardin’de

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Mardin’de
Mardin'e gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kentte görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Mardin'e gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kentte görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan ile birlikte kentte görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

İlk olarak Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret eden Başkan Memiş, bölgedeki sağlık çalışanları ve sağlık hizmeti veren kurumların sorunları ve çözüm yolları hakkında görüş alış verişinde bulundu. Daha sonra Nusaybin Devlet Hastanesi'ne geçen Memiş, ayrıca Mardin 112 Komuta Kontrol Merkezi ile Merkez Artuklu 3 No'lu Acil Sağlık İstasyonu'nu ziyaret ederek çalışanlarla görüştü.

"KELLE KOLTUKTA GÖREV YAPIYORLAR"

Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, bölgedeki sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görev yaptığını, kendisine iletilen en büyük sorunun çalışanların güvenliği ve sağlık tesislerinde konaklamak olduğunu söyledi. Şehir merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının sadece sağlık tesislerinde çalışmadığını, 112 ekiplerinin belde ve köylerden gelen çağrılara da gittiğine dikkat çeken Memiş, "Buradaki sağlık çalışanı arkadaşlarımız, tabiri caizse kelle koltukta görev yapıyorlar. Öncelikli olarak kendi can güvenlikleri, ardında da görev yaptıkları sağlık kurumlarının güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bu şekilde sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmeleridir. Bunun için de bakanlığımız ve hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını ve güvenliği sağlamada ek tedbirlerin alındığını biliyoruz" dedi.

"POLEMİK MALZEMESİ YAPILMASIN"

Bölgede görev yapan sağlık çalışanları üzerinden polemik yapmaya çalışanların gelip bu şartları yerinde görmesi çağrısını yapan Memiş, şunları kaydetti:

"Bu bölgede görev yapan hiçbir arkadaşımız bundan dolayı şikayetçi değil. Hal böyle iken, birileri kendi siyasi söylem ve ideolojilerine destek çıkarımlarında bulunmak için çalışanlarımızı kullanmaya çalışıyor. Bunu yapanların iyi niyetli olmadığını görmemiz lazım. Bu şartlarda sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez. Birçok meslek grubunun hatta bazı vatandaşların bile çatışma ortamında kurtulmak için evlerini terk ettiği yerde görev yapmak bir cesaret örneği ve göstergesidir."

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Mardin’de

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Mardin’de

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Mardin’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim