• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: "Emeğin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz"

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: "Emeğin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz"
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını ve saygınlığını koruma...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını ve saygınlığını koruma vebalini iliklerine kadar hisseden bir sendika olduklarını, Hakk'ın itibarını kazanan bu emeği hiç kimsenin itibarsızlaştıramayacağını söyledi.

Sağlık-Sen tarafından düzenlenen Teşkilat Eğitim Toplantıları'nın ikincisi Afyonkarahisar'da yapılıyor. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven de katıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Memiş, devletin şefkat elini temsil eden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorumluluklarını layıkıyla yerine getirdiği gibi, devletin de onlara karşı devlet olmanın gereğini yerine getirmesi gerektiğini ve adil, güvenli çalışma şartlarını sağlaması gerektiğini kaydetti.

İŞ GÜVENCESİNİN ALINMASININ KARŞISINDA İLK ÖNCE MEMUR-SEN DURACAKTIR

Çalışanlara güvenli iş koşulları sağlanması gerekirken, memurun iş güvencesinin tartışılmasını, çok büyük bir haksızlık ve ayıp olarak gördüğümüzü belirten Memiş, "Yıllardır 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun çalışan hakları ve özgürlüklerini kısıtladığını, kamu çalışma sisteminin işleyişine dar geldiğini seslendiren bir sendikayız. "Gelin 657'yi daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturalım. Devlete yakışan, çalışanlarına, daha adil ve insani koşullar sağlamaktır" dedik. Bugüne kadar buna yanaşmayıp, "memurun elinden iş güvencesini alacağız" dediğinizde, bunun karşısında ilk önce Memur-Sen duracaktır, bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın" şeklinde konuştu.

'Memurlar çalışmıyor" iddiasının koca bir yalan olduğunu da söyleyen Memiş, memuru çalıştıracak yönetim ve vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarının kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

ZULME KARŞI DEĞERLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİK

Hak'tan aldıkları ilhamla haksızlığa karşı, zulme karşı değerli bir duruş sergilediklerini de söyleyen Memiş, ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki oyunları hep birlikte gördüklerini, birlik, kardeşlik ve mefkuremizi yok etmek için en kirli, en vahşi planların sergilendiğini kaydetti. "Şeytanı bile şaşkınlığa uğratacak katliamlar yaşanıyor." diyen Genel Başkan Memiş, masum insanları öldüren maşa örgütler üzerinden dinimiz ve inançlarımızın karalandığını ifade etti.

Şimdi yarınları kazanmanın zamanı olduğunu söyleyen Memiş, yarınları kazanmak için dünü, millet ve hakikat düşmanlarını, sömürü düzeninin devamı için fitne üretenleri, ülkesinin geleceğini küresel güçlere peşkeş çekenleri unutmayacağımızı belirterek, bu zor günlerde, milletin birlik mayası ve sağduyusu olmaya devam edeceğimizi kaydetti.

YENİ TÜRKİYE, YENİ ANAYASA

Konuşmasında yeni anayasa talebini de dile getiren Memiş, "Yeni Türkiye diyoruz. İnsan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istiyoruz. Türkiye'yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlıyız." Dedi.

Bugünün 17-25 Aralık kumpasçılarının 28 Şubat döneminde de manşetlerinden "hükümet istifa" çağrıları yaparak, mili iradeyi hançerlediklerini hatırlatan Memiş, daha sonra şunları kaydetti: "Devletimizi ve milletimizi kuşatan vesayetçilerin, darbecilerin en ahlaksız yöntemlerle değişime direndiğine, Türkiye'nin milli hedeflerini sabote ettiğine şahit olduk. Şimdi küresel şer odakları, 35 yıl ülkemizin başına bela ettikleri terörü, kabuk değiştirerek bir kez daha karşımıza çıkarıyorlar. Canlı bombalarla istikrarımızı tehdit etmeye, milletimize korku vermeye çalışıyorlar. Demokratik kazanımlarımızı, ekonomik ve sosyal kazanımlarımızı, her şeyden önemlisi kadim medeniyet hamlelerimizi dinamitlemek istiyorlar. Ancak bugün karşılarında onuru için direnen bir millet var. Allah'a şükür son 13 yılda sergilediği ferasetle milletimiz, tuzaklara düşmüyor. Memur Sen ve Sağlık Sen'in öncülüğünde milletimiz Yeni Türkiye idealine sahip çıkıyor. Evet; inançlıyız ve kararlıyız… Türkiye bir daha asla kendisine elbise biçilen bir ülke olmayacak."

ONURLU BİR MESLEĞE SAHİBİZ

PKK terör örgütü ve bu yaptıklarına destek veren başta kaleminden kan damlayan akademisyenler olmak üzere tüm terör destekçilerini de lanetleyen Memiş, Cizre, Nusaybin ve Mardin'e giderek, sağlık çalışanlarına destek ziyaretlerinde bulunduğunu da hatırlattı. Bu ziyarette, sağlık çalışanlarının nasıl onurlu bir mesleğe sahip olduğunu bir kez daha gördüğünü belirten Memiş, eşsiz bir fedakarlık ve sorumluluk örneği sergilendiğini dile getirdi.

Önümüzdeki dönemde daha adil bir döner sermaye sistemi için mücadele edeceklerini belirten Metin Memiş, "Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz ek ödemelerin emekliliğe yansıması talebimizi mutlaka hayata geçireceğiz. Vekil ebelerimizin, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımızın kadroya alınmasının, Sosyal hizmet çalışanlarımızın ve üniversite hastaneleri çalışanlarımızın taleplerinin takipçisi olacağız. Her birimiz, sağlık ve sosyal hizmet alanında uygulanan politikaları denetleyebilen, doğru ve hakça politikalar geliştirebilen bir birikime sahip olacağız. İşyerlerimizde, hem çalışma koşullarını hem de hizmet üretim koşullarını daha iyi nasıl geliştirebileceğinin arayışı içinde olacağız" şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN'DE 1 MİLYON, SAĞLIK-SEN'DE 250 BİN ÜYE

Memiş konuşmasının sonunda, teşkilatımızın azmi, gayreti ve fedakarlığı sayesinde MEMUR-SEN ailesinin 1 milyon hedefine, SAĞLIK-SEN ailesinin de 250 Bin üye hedefine ulaşmayı arzu ettiğini söyledi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de, sağlık hizmetlerinin sunumunda fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Çalışanların enerjisinin, halkımızın duasına ve devlet hizmetlerine olumlu olarak yansıyacağını ifade eden Vali Güner, hizmetlerin daha iyileştirilmesine yönelik düzenlenen bu çalışmalardan dolayı Sağlık-Sen'e de teşekkür etti. Afyonkarahisar'ın, çevre illere de hizmet veren bir sağlık merkezi haline geldiğini söyleyen Vali Güner, özellikle fizik tedavi alanında sunulan hizmetlerin Afyonkarahisar'ı cazibe merkezi haline getirdiğini kaydetti.

Programda ayrıca, uzaktan eğitim programımızı bitiren temsilcilere sertifikaları Genel Başkan Memiş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Teşkilat eğitim programı, daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ve Hukuk Müşaviri Özlem Titrek'in toplu sözleşme kazanımları ve mevzuat konusundaki sunumu ve soruları cevaplandırmasıyla sürecek.

Eğitim programının öğleden sonraki bölümünde ise, SASAM İşgücü Politikaları ve Sendikal Haklar Direktörü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın "Dünyada ve Türkiye'de Sendikacılık ile Değerler Sendikacılığı" Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı "sosyal medya', Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ da, sendikal temsil ve kişisel iletişim ve gelişim konularında sunum yapacak.

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: "Emeğin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz"

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: "Emeğin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz"

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: "Emeğin İtibarsızlaştırılmasına İzin Vermeyeceğiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim