• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başıboş Durumda Değil”

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: “Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başıboş Durumda Değil”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki iddialar ile...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki iddialar ile ilgili olarak, "Hastanede her şey başıboş durumunda değil, orası kontrol altında olan bir hastane. Elbette sağlık çalışanlarının içerisinde terör sempatizanı olanlar mutlaka vardır ama burada bir genelleme yapmak, özellikle o bölgenin insanı olan sağlık çalışanlarının tamamını bu genellemenin içerisine sokmak çok doğru bir anlayış değil" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi. Kentteki bir otelde basın mensupları ve sendika üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Memiş, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Metin Memiş, "Ülkemizde teröre karşı mücadele noktasında başlatılan önemli bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde de katil terör örgütünün hain saldırıları ve kalleşçe pusuları ile maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Bu arada görüyoruz ki terör örgütünün hedefinde sivil vatandaşlar var, çocuklar var, yaşlılar var. Dolayısıyla orada kendi egemenliklerini sürdürmek için her türlü yola başvurdular. Hendekler kapanmaya başladı, bombalara başvurdular. Bombalarla kalleşçe saldırılar düzenliyorlar" dedi.

"AKADEMİSYENLERİN KALEMİNDEN KAN DAMLIYOR"

Bildiriye imza atıp devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenlere tepki gösteren Memiş, "Saldırıları yaparken çocukları, yaşlıları katlederken kaleminden mürekkep değil kan damlayan bazı akademisyenlerin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Ben buradan masum gösterme çabası içerisine düşen türü tükenme dönemine giren akademisyenleri şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Türkiye'de gerçekleşen terör olaylarında ülkemizi terör ülkesi gibi gösteren gazetelerin maalesef Fransa'daki olayı "Fransa yas tutuyor" diye haber yaparken, ülkemizde "Katliamların ülkesi" gibi gösteren haberlere anlam veremiyorum" diye konuştu.

Cizre'de görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini ifade eden Memiş, "Cizre Devlet Hastanesi'nde maalesef şuanda hasta sayısı çok fazla değil. Çünkü hastaneye 22 adet roket isabet etmiş, o roketlerden bir tanesi kapalı alan olan aslında dışarı açık olmayan doktorlarımızın dinlendikleri odaya isabet etmiş ve camdan içeriye girmesine rağmen içeride patlamadığından dolayı can kaybı yaşanmamıştır. Orada şunu tespit ettik. Sağlık çalışanlarının elbette güvenlik endişeleri var. Fakat umutlular ve o umutlarıyla birlikte o bölgenin halkına görevlerinin vermiş olduğu şerefle birlikte orada millete, vatandaşa sağlık hizmetine devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

"DEVLETİMİZİN HENDEKLERİ KAPATMAYLA ALAKALI KARARLILIĞI VAR"

Türkiye'nin kritik bir bölgede yer aldığını ve Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek isteyenlerin olduğunu aktaran Memiş, "Ülkemizi Suriye politikasında yer vermek istemeyenlerin oyunlarıyla şuanda Türkiye'nin o bölgesinde terör olayları maalesef yaşanıyor. Ancak şunu görüyoruz ki devletimizin hendekleri kapatmayla alakalı bir kararlığı var. Bu kararlılığı sonuna kadar destekliyoruz. O bölgede artık halk teröre destek vermiyor ve teröre destek vermediği için de 200 bin vatandaşımız terör olan bölgelerden evlerini terk ederek, biz size destek vermiyoruz diyerek maalesef bu kış gününde dışarıda kalmış durumundalar" dedi.

DİCLE TIP FAKÜLTESİ'NDEKİ İDDİALAR

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bazı sağlık çalışanlarının teröre destek verdiği iddialarının sorulması üzerine Memiş şunları söyledi:

"Hastanede her şey başıboş durumunda değil, orası kontrol altında olan bir hastane. Elbette sağlık çalışanları içerisinde terör sempatizanı olanlar mutlaka vardır ama burada bir genelleme yapmak, özellikle o bölgenin insanı olan sağlık çalışanlarının tamamını bu genellemenin içerisine sokmak çok doğru bir anlayış değil. Şuanda devletimizin oradaki istihbarat birimleri bu tür yardım ve yataklık yapan sağlık çalışanları elbette tespitini yapmıştır, yapıyordur. Onlara müdahale ediyordur. Ama bu genellemeyi o bölgenin çalışanı olan sağlık çalışanların tamamına yaymak doğru değil. Bu anlamda basına düşen kısmını hepimiz biliyoruz, duyuyoruz. Ama resmi kanallardan bize gelen bu anlamda net bir bilgi yok."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim