• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı İstişare Toplantısı Yaptı

Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı İstişare Toplantısı Yaptı
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Diyarbakır Şube Başkanlığı işyeri temsilcileriyle...

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Diyarbakır Şube Başkanlığı işyeri temsilcileriyle istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu ve 370 işyeri temsilcisi ile üyeleri katıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Ak Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, bölgede yaşanılanları yakinen takip ettiğini ve bu konuda üzerlerine düşen her şeyde var olduklarını söyledi. Sağlıkta yaşanılan sorunlarla ilgili sürekli ?Sağlık-Sen Diyarbakır şubesiyle iletişimde olduğunu belirten Ensarioğlu, emekle hakkı buluşturmayı amaçlayan bu değerli kuruluşun kendilerine sunmuş olduğu raporların son derece önemli olduğunu ve çözüm noktasında olmazsa olmaz niteliği taşıdığına inandığını dile getirdi.

"YANLIŞA YANLIŞ DİYECEK KADAR YÜREKLİ, DOĞRUYU TAKDİR EDECEK KADAR ASİL BİR DURUŞUN TEMSİLCİLERİYİZ"

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, mazlumun yanında yer aldıkları ve bu hak mücadelesinde hep beraber verdikleri emeklerden dolayı işyeri temsilcilerine teşekkür etti. Ensarioğlu, "Biz diğer sendikalar gibi değiliz, sorumlulukların farkında olan ve?? yanlışa yanlış diyecek kadar yürekliyken, doğruyu takdir edecek kadar da asil bir duruşun temsilcileriyiz.?

Genelde ülkemizde özellikle de ilimizde ve bölgemizde yaşanılan ölümlerin bir an önce son bulması yerine huzur, güven ve kardeşlik ortamının tekrar inşa edilmesi, akan kanların ve gözyaşlarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Yapmış olduğumuz işin öneminin ve yaşam için gerekliliğinin farkındayız. Bizler hizmet ederken şifa eli olduğumuzun bilinciyle çalışmaktayız. Özetle diyoruz ki; biz sağlıkçıyız ve görevimizi icra ederken "Her kim bir insan hayatını kurtarır ise, bütün insanlığı kurtarmış sayılır" şiarıyla hizmet vermekte ve insani değerleri taşıyan her sağlık çalışanımızın da bu düşüncelerle görevinin başında olduğunu düşünmekteyiz.

Sağlıkta son bir yılda yaşanılanları görünce Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi'nin önemini daha çok idrak ediyoruz. Bizler etkili sendikacılığın öncülüğünü teşkil etmekteyiz. Etkili sendikacılığı kazanımlara dönüştüren genel yetkili sendikanın mensuplarıyız. Bizler bu hak mücadelesini, özelde sağlık çalışanları genelde ise insana hizmet için üslenmişiz. Yaşanılan mevcut terör olayları sağlık çalışanlarının tümünü mağdur etmektedir. Bir maaş ikramiyesi ya da en yüksek katsayılardan döner sermaye ödemesi yapılacak olur ise il geneli sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde dağıtılmalı. Bu konuda yapılacak çalışmalarda şimdiden yetkilileri uyarıyoruz çünkü sağlık çalışanları terörden dolayı mağdur edilmemelidir" dedi.

"TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR"

Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ve bu düşünce ile hareket ettiklerini dile getirdi. Ensarioğlu, "Biz Sağlık-Sen ailesi olarak çalışanlar arasında dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeksizin tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını sorunumuz görüyoruz ve bu erdemliler hareketi mesupları oldukları sürece de diyoruz ki; vermiş olduğu hizmette insan ayırımı yapmayan biz sağlık çalışanların yüzde 99'u Sağlık-Sen üyesi olsa bizler geriye kalan yüzde 1'in sorunlarıyla da dertlenen, tasalanan ve sorunların çözümü için var olan tek sendikayız. ?01 Ocak 2016 itibariyle 3.cü dönem toplu sözleşme kazanımlarımız hayata geçti. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Sağlık çalışanları için tekbir kazımı bile olmayan kimi sendikalar bu büyük kazanımları karalama ve değersizleştirme çabalarındadırlar. 3.cü dönem toplu sözleşmelerde bizler onlar için de kazanımlar elde ettik, bu kazanımlarda kazanmayan yok. Malum sendikalar masaya çakılı kalırken Memur-Sen ailesi olarak sendikamız dik duşuyla masayı tatil ettiğini unutmayalım" diye konuştu.

Toplantı sonunda ortak bir değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmede şu kararlara varıldı:

"?Tıp bayramı sebebiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu hekimlerin emeklilik maaşlarına yapış olduğu zammın mutluluğunu yaşarken bir yandan da sağlık çalışanlarının bir bütün olduğunun düşüncesiyle tek bir meslek grubunu kapsayan bu zammın üzüntüsü içerisindeyiz. Benzeri bir zammın tüm şağlık çalışanlarına yapılmasına. Yıpranma payı konusunun tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı. En az beş yıla bir yıl olarak uygulamaya geçilmeli. 2. Hetap Memur Sen TOKİ'lerinin yüzde 30'unun 2016 yılı içerisinde tamamlanmasının hemen ardından noter huzurunda kuraların çekilmesine. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması. İl genelinde yaşanılan adeletsiz dönersarmaye ödemelerinin düzelmesine. Çalışanların teröre mağdur edilmemesi için bir maaş ikramiye ya da en yüksek katsayılardan dönersermaye ödemesi yapılacak ise; bunun ildeki tüm sağlık çalışanlarına yansıtılması gerektiğine. Başta üniversite hastaneleri olmak üzere beş yıl çakılı kalma mağduriyetinin bir an önce çözülmesi gerektiğine. İl genelinde hastane hastane: hastalara ve sağlık çalışanlarına verilen yemeklerin kalite miktar ve lezzet konusunda bir an önce iyileştirme yapılmasına. İl içi kurumlar arası atamaların yılda 3 kez yapılmasına. ?4/B'li, vekil ebe ve hemşirelerin ve kamu dışı çalışanlarının bir an önce 4/A ?kadrolarına geçirilmesine. ?3.cü dönem toplu sözleşme kazanımımız olan; 112 komuta ve istasyonlarında çalışanlarına yemek ücreti ödenmesi konusunun nisan ayı içerisinde çözülmesi konularında destek bekliyoruz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim