• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Sektöründeki sorunlar çözülecek!

Sağlık Sektöründeki sorunlar çözülecek!
Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, sağlık sektöründeki sorunları çözmek amacıyla bir çok komisyon kurulacağını belirterek, ilk olarak Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu ve Mali Hakları Geliştirme Komisyonu’nun oluşturulduğunu söyledi.

Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, sağlık sektöründeki sorunları çözmek amacıyla bir çok komisyon kurulacağını belirterek, ilk olarak Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu ve Mali Hakları Geliştirme Komisyonu'nun oluşturulduğunu söyledi.

Sağlık Sen Manisa Şube Başkanlığı tarafından sağlık sektöründeki sorunları çözmek amacıyla komisyonlar kurulacak. Komisyonların sorunları tespit ederek yaptığı araştırma sonucu oluşturduğu raporlar ilgili kurumlarla paylaşıldığı gibi Sağlık Bakanlığı'na sunularak sorunlar çözülecek.

Sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi ve sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesini amaçlayan proje kapsamında ilk olarak Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu ve Mali Hakları Geliştirme Komisyonu kuruldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, "Sağlık-Sen Manisa Şubesi olarak sağlık hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi ve sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi adına bir proje hazırladık.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını da sorunun merkezinde çözmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda hedefimiz üyelerimizin özlük hakları başta olmak üzere hukuksal olarak sorunlarına rahatlıkla çözüm üretecek ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetini en iyi şekilde verebilecek çalışmalar yapıp yine sağlık hizmeti sunucularına da yol haritası niteliğinde projeler ortay koymak istiyoruz.

Şimdi ise çalışma komisyonları oluşturarak spesifik konularda bilimsel araştırma yapılmasını sağlamayı ve bu çalışmalardan çıkacak sonuçlarla da sağlık sistemine ve çalışanlarımıza katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu komisyonları belli bir takvime göre kamuoyu ile paylaşarak çalışmalara start vermiş olacağız. Önümüzdeki günlerde de iki komisyonumuz hazır.

İlk adım anlamında çalışmalara başlayacaklar. Bu komisyonlar Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu bir diğeri de Mali Hakları Geliştirme Komisyonu'dur. Bu iki komisyonumuz hazır. Komisyon üyelerimizi oluşturuldu.

İlgili kurumlara bilgilendirmeyi yapıyoruz. İleride komisyonların faaliyet alanlarını paylaşacağız. Sağlık Sen olarak bu iki kuruma benzer 8 tane komisyon kurmayı planlamış durumdayız." dedi.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA SAĞLIK BAKANLIĞI'NA RAPORLARI SUNACAĞIZ"

Komisyonların yapacağı çalışmaları anlatan Mustafa İrğat, "Bu komisyonları biz oluşturarak geniş hizmet alanı içerisinden en öncelikli olan konuları seçip o konularda çalışamalar yapıp ve sağlık çalışanlarının ve sağlık hizmetlerinin o alanda yaşadığı sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini sunmasını istiyoruz.

Bu hizmet alanında en önemli sorun şiddet olduğu için ilk komisyon olarak Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu'nu kurduk. İkincisi de Mali Haklarını Değerlendirme Komisyonu'dur. Tamamen çalışanların mali haklarını, hangi düzeyde nereden nereye geldi ne olaması gerektiğini değerlendirecek.

 Bu komisyonlar bir çalışma yapmayacak bir çok çalışmayı yapacaklar. Bunların en önemli ortak noktası da Manisa tabanlı çalışacak olması. Biz şuanda Manisa'da sağlıkta şiddet oranını bilmiyoruz. Manisa'da sağlıkta şiddeti bilimsel olarak bu komisyon ortaya koyacak.

Komisyon üyeleri 5'er kişiden oluşacak. Komisyon ilk önce sorunu tespit edecek. Mevcut durumun analizinden sonra yine bir takım ihtiyaç talebi oluşturmak üzere beklentiler ölçülecek. Daha sonra çözüm önerileri rapor edilecek.

Bu raporu öncelikli olarak genel merkeze, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, Sağlık Müdürlüğü'ne, Celal Bayar Üniversitesi'ne gibi ilgili yerlere sunup fikir edinmesini ve bize katkı vermesini isteyeceğiz. Sorunun çözümü noktasında Sağlık Bakanlığı'na raporları sunacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim