• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal: “Doğru meslek seçimi çok önemli”

Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal: “Doğru meslek seçimi çok önemli”
Ankara Educatürk Yüksek Öğretim Günlerinde Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler en çok sağlık bölümleri...

Ankara Educatürk Yüksek Öğretim Günlerinde Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ne yoğun ilgi gösteren öğrenciler en çok sağlık bölümleri hakkında bilgi almak istedi. Bu yıl ilk defa Türkiye'den öğrenci alımı yapacak üniversitenin Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal, öğrencilerin meslek seçimlerini doğru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Türkiye'den ilk defa bu yıl öğrenci alacak Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinin standına, Ankara Educatürk Yüksek Eğitim Günlerini ziyarete gelen öğrencilerin ilgisi yoğundu. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Tanıtım Uzmanı Sercan Bahçivancı, diş hekimliğinin yanı sıra, sağlık yönetimi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, tıbbi görüntüleme teknikleri, odyometri ve iş sağlığı ve güvenliği gibi sağlık bölümlerine büyük ilgi gösteren Ankaralı öğrencilerin YGS'den alacakları sonuçlara göre bölüm seçimi yapacak. YGS puanıyla yerleştirilen sağlık programlarının yanı sıra, sağlık bölümlerine de öğrencilerin yoğun ilgisinden söz eden Bahçivancı, mezuniyet sonrasında iş kaygısının yüksek olmasından dolayı öğrencilerin geleceklerini en iyi şekilde planlamaya çalıştıklarını anlattı.

Kıbrıs'ta sağlık eğitimi cazibesi

Meslek seçimi konusunda öğrencilerin çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal, Kıbrıs'ta sağlık eğitiminin cazibesinden bahsetti. Sağlık alanlarında eğitim görmenin önemli bir konsantrasyon gerektiğini anlatan Ünal, "Kıbrıs'ta sağlık eğitimi bu anlamda çok cazip. Sakin, üniversiteye odaklı, eğitime tam konsantre ve uluslararası bir ortamda yabancı dile aşina" şeklinde açıklama yaptı. Doğru meslek seçiminin önemiyle ilgili açıklamalarına devam eden Ünal sözlerine şu şekilde sürdürdü: "Genellikle meslek seçimi konusunda üniversite öğrenci adayları detaylı araştırmalar yapmıyorlar. Puanlarının yetebildiği herhangi bir bölümü yazıyorlar. Ya öğrenim görürken, yanlış bölüm seçtiklerinin farkına varıyorlar ve yatay geçiş ile bölüm değiştiriyorlar, ya da bölümü bitirseler de, farklı bir meslek edinimle çeşitli iş alanlarında çalışmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle meslek seçimi çok önemlidir" dedi.

Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal: “Doğru meslek seçimi çok önemli”

Sağlık Programları Direktörü Gökçe Ünal: “Doğru meslek seçimi çok önemli”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim