• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Personeline Lisans Tamamlama sözü!

Sağlık Personeline Lisans Tamamlama sözü!
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, 115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı verildiğini müjdeledi.

Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama, bu yıl hayata geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına sözünü verdiği lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi.

YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacak.

Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacak.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, sağlık çalışanlarına yönelik en önemli taleplerinden olan lisans tamamlamanın bu yıl hayata geçtiğini söyledi. Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan söz aldıklarını hatırlatan Karaer; “Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi.

YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

"LAF DEĞİL, HİZMET ÜRETİYORUZ"

Sağlık-Sen olarak talep ettikleri konuları tek tek kazanıma dönüştürdüklerini belirten Karaer, “Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor.

Elde ettiğimiz kazanımlar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, neden Sağlık-Sen’i tercih ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Laf üretip, çamur at, izi kalsın diyenlere inat çalışan ve taleplerini bir bir hayata geçiren Sağlık-Sen, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edecek.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 3 EYLÜL 2015 TARİHİNE KADAR YAPILACAK

Lisans tamamlama hakkından faydalanmak isteyen sağlıkçılara bilgiler veren Karaer, şöyle konuştu: “YÖK’ün yaptığı açıklamaya göre; başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacak.

Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklar.

Tercihler 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacak. Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacak. Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecek.

Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacak”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim