• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Personeline Kadına Şiddet Anlatıldı

Sağlık Personeline Kadına Şiddet Anlatıldı
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünce "Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünce "Kadına Yönelik Şiddet" konulu konferans düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, şube müdürleri, sağlık kuruluşu yöneticileri ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay; "Uzun yıllar kadına yönelik şiddetin sosyal bir konu olduğuna bu nedenle sağlık hizmetleri dışında ele alınması gerektiğine inanıldığını belirterek, bunun yanlış olduğunu vurgulayıp, "şiddete maruz kalan kadınların en kolay ulaşabilecekleri kurumlar sağlık kurum ve kuruluşları, dertlerini en iyi anlatacakları kişiler sağlık çalışanlarıdır"diye konuştu. Ünlübay, düzenlenen konferansın, sağlık personeli açısından faydalı sonuçlar oluşturacağına ve konu ile ilgili farkındalıkları arttıracağına inandığını belirterek konferansın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konferansta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Üniversitenin Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman, kadına yönelik şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak nitelendirdiği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusunda bir sunum yaptı. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olarak dünyaya geldiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kahraman "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği; kadınların erkeklere göre ikinci planda görülmesine, ayrımcılığa maruz kalmalarına ve en önemlisi de şiddete uğramalarına neden olmaktadır" dedi.

Konferansın ikinci bölümünde söz alan Nevşehir Barosu Avukatlarından Avukat Sema Yurtbilir Yavuz "Kadının İnsan Hakları ve Kadına Uygulanan Şiddet" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasına kadın haklarının insan hakkı olarak algılaması gerektiğine vurgu yaparak başlayan Yavuz, "ancak böyle algıladığımız zaman doğru bir anlayış içerisine gireriz ve böylece sorunlarımızı daha kolay çözebiliriz" diye konuştu.

Anayasamızın çok açık bir şekilde kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğundan söz etiğini söyleyen Yavuz, "Devlet de bu eşitliği yaşama geçirmekle yükümlüdür" dedi. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'dan da bahseden Yavuz, "Bu Kanun ile kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin şiddetten korunması için gerekli önlemlerin alınması amaçlanmıştır"diye konuştu.

Programın sonunda, konferansa katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman'a Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, Av. Sema Yurtbilir Yavuz'a da İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ilgıt Feralan tarafından teşekkür belgesi ile çiçek takdim edildi.

Sağlık Personeline Kadına Şiddet Anlatıldı

Sağlık Personeline Kadına Şiddet Anlatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim