• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Müdürü Dr. Öztürk’e “Yaşam Sertifikası” Ödülü

Sağlık Müdürü Dr. Öztürk’e “Yaşam Sertifikası” Ödülü
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından kanser hastalarına verdiği desteklerden ötürü Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk'e teşekkür...

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından kanser hastalarına verdiği desteklerden ötürü Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk'e teşekkür plaketi verildi.

LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Öztürk'ü makamında ziyaret ederek, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer tarafından imzalanan "Yaşam Sertifikası'nı teslim etti.

3 yıldır İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk'ün lösemili çocuklar ile ailelerinin yanında yer aldığını ve her ziyaretlerinde bizzat eşlik ettiğini belirten Yılmaz, "Gerçekten bende 14 senedir Lösevin içindeyim. İl Sağlım Müdürlüğümüz, bir aile kurumu gibi her zaman yanımızda yer aldılar. Bana yardımcı oldular. Doktor istedik doktor verdiler. Psikolog istedik psikolog verdiler. Her türlü desteği sizden gördük. Müdürlüğünüzün EDES Projesinde Lösemili çocuklarımız yer aldı. Sizin sayenizde gezilere katıldılar. Yemeklere katıldılar. Çocukların anneleri babaları da moralleri yerine geldi. Çocuklarımız çok sevindi. Böyle organizasyonları hiç yaşamamıştık. İlk kez böyle bir organizasyonla onlarda çok sevindi" dedi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk de, Lösev olarak kendilerini onure ettiklerini ifade ederek, "Mesleki hayatımızın en güzel günlerinden birini, bize yaşattınız. Sağlık Müdürlüğü olarak görevimiz, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Sağlık Politikalarını ilimizde eksiksiz bir biçimde hayata geçirmektir. Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz, etkili bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktır. Bunun yanında hastalarımızın psikolojik ve sosyal olarak da desteklemeyi kendimize bir görev olarak görüyoruz. Bu sebepten dolayı özellikle Lösemi çocuklarımız için yapmış olduğumuz projelerimiz mevcut. Güzel vakit geçirdik onlarla beraber gezdik eylendik. Resim kursları düzenledik. Müzik kurslarına katıldık. Bu etkinlikler ayrıca bizleri de mutlu etti" diye konuştu.

Öztürk, "EDES projesi sayesinde, bir hastamız okuma yazma bilmediğini ve öğrenmek istediğini bizlere iletti. Bir diğer hastamız asker üniforması istedi. Yine ekonomik zorluklar çeken bir hastamızın evinin yapımına yardım sağlandı. Bisiklet isteyen hastamız oldu. Şimdi okuma yazma bilmeyen hastamız okuma ve yazma öğrendi. Asker üniforması isteyen hastamız, isteğine kavuştu. Bisiklet isteyen hastamız bisikletine kavuştu" dedi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, kanser tedavisi gören hastalarla ailelerine düzenledikleri çeşitli etkinliklerle hastaların dışında da bir hayat olduğu farkındalığını sağlamak, sosyal ve psikolojik destek vererek, bu zorlu mücadelelerinde biraz olsun onları, hayatın içine çekmek amaçları doğrultusunda hazırlanan El Ele Geleceğe Projesi adı altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan EDES kapsamındaki projeler arasından kabul gördü. Bu projesinde sayesinde 93 bin 278 TL bütçeyle Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen mevcut faaliyetlerin yanı sıra kanser tedavi gören hastaların talepleri de karşılandı.

Sağlık Müdürü Dr. Öztürk’e “Yaşam Sertifikası” Ödülü

Sağlık Müdürü Dr. Öztürk’e “Yaşam Sertifikası” Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim