• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Müdürü Dönmez Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Sağlık Müdürü Dönmez Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Van İl Sağlık Müdürü Ergün Dönmez, ulusal ve yerel basın çalışanlarıyla bir araya geldi.

Van İl Sağlık Müdürü Ergün Dönmez, ulusal ve yerel basın çalışanlarıyla bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen akşam yemeğinde kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Dönmez, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yatırımları anlattı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım programı kapsamında Van'da faaliyete geçecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) hastanelerinin durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Dr. Dönmez, "Van ve bölgeye hitap edecek olan hastanemiz, hasta kabulüne en kısa zamanda başlayacaktır. Tamamı teknolojik sistemler kullanılarak inşa edilen hastanemiz, olası bir deprem durumunda sağlık hizmetlerinin aksamaması hedef alınarak tasarlandı. Uluslararası standartlardaki hastanelerimiz "Bölge Sağlık Üssü" olarak en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaktır" dedi.

Van'ın, bölgenin sağlık turizmine açılan kapısı olduğunu vurgulayan Dönmez, "Hastanemiz teknolojik sistemlerde donatılmış olup 1.6 megawatt güce kadar elektrik enerjisini doğalgazlı TR jenerasyon sistemi ile yüzde 30 daha ekonomik üretecektir. Ayrıca hastanemizde, yaz ve kış koşullarına göre iklimlendirme sistemleri ve hijyenik klima santralleri ile sürekli taze hava akışı sağlanmaktadır. Hemşire çağrı sistemleri, güvenlik kamera sistemleri, aydınlatma ve yangın algılama sistemleri, bilgisayarlı otomasyon devreleri ile takip altında tutularak, ilgili birimler arasındaki iletişim pnömatik tüp transfer sistemi ile yapılmaktadır. Bina içerisinde katlar arasında geçişi sağlayan 21 adet merdivenkovası ile 29 adet asansör bulunmaktadır. Kadın doğum, çocuk ile KVC branşlarında 88 adet polikliniğin yer aldığı hastanemizde; 28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 adet ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu yer alıyor. Bunun yanında 14 adet laboratuvar, kan alma ve kan verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odalarına hizmet verecektir. Hastane bünyesinde aynı zamanda 11 adet doğum salonu bulunmakta olup, hasta doğum öncesinde yatış yapılarak odasından hiç ayrılmadan taburcu olana kadar kendisi ve bebeğinin tüm ihtiyaçlarını bu oda içerisinde karşılayacak şekilde tasarlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Hastanenin, Türkiye'deki ilk LEED sertifikası adayı bir devlet hastanesi olduğuna dikkat çeken Dr. Dönmez, "43 bin 75 metrekare sert peyzaj, 22 bin 250 metrekare otomatik sulama yapılan yeşil alana sahip olan hastanemiz, 206'sı kapalı olmak üzere toplam 894 araç kapasiteli otoparka sahiptir. Van 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, Van ilinde Sağlık Bakanlığı'na tahsisli 29 bin metrekare kapalı alana sahip, sismik deprem izolatörü çağımıza en son inşaat teknolojilerin kullanıldığı bir komplekstir. Bu kompleks, aynı zamanda Türkiye'deki ilk LEED sertifikası adayı devlet hastanesidir" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı yatırımlarının sadece Van merkezle sınırlı kalmayıp ilçelerde de yapıldığını dile getiren Dönmez, "75 yatak kapasitesi ile vatandaşların hizmetine başlayan Özalp Devlet Hastanesi, yakın zamanda faaliyete girecek olan 214 yatak kapasiteli Erciş Devlet Hastanesi, 25 yatak kapasiteli Çatak Entegre İlçe Hastanesi, 75 yatak kapasiteli Muradiye Devlet Hastanesi ve 60 üniteden oluşan Ağız Diş Sağlığı Merkezi'de halkımıza hizmet vermektedir" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dönmez, vatandaşların en iyi sağlık hizmetlerini almaları için ellerinden geleni yapacaklarını ve Van'ın sağlık alanında daha da ileriye gitmesi anlamında projelerinin yer aldığını da sözlerine ekledi.

Sağlık Müdürü Dönmez Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Sağlık Müdürü Dönmez Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Sağlık Müdürü Dönmez Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim