• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

"Sağlık Köprüsüne İlk Adım" Körfez’de Atıldı

"Sağlık Köprüsüne İlk Adım" Körfez’de Atıldı
Körfez Belediyesi ve Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Sağlık Köprüsüne İlk Adım" adlı projenin ikinci akışı Sevindikli...

Körfez Belediyesi ve Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Sağlık Köprüsüne İlk Adım" adlı projenin ikinci akışı Sevindikli köyünde gerçekleşti.

Körfez Belediyesi ile Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ortaklığında organize edilen "Sağlık Köprüsüne İlk Adım" projesinin ikinci örneği Sevindikli Köyü ilk ve ortaokulunda gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyona Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Gayret, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Boğa, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje ile 2 yıl içerisinde farklı kurum ve kuruluşlarda ikinci ve üçüncü derece sağlık taraması gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Özel bir çalışmayla hazırlanan proje ekibi projelerini düzenlenen programla katılımcılara aktardılar.

Eğitimin verimini artırmak amacıyla tüm okul öğrencileri üç gruba ayrılarak 12'nci sınıf Hemşirelik öğrencileri tarafından kişisel hijyen konulu eğitim verildi. Verilen eğitim sonrasında öğrencilerin bir kısmına uygulama yaptırıldı. Yapılan eğitim ve tiyatronun ardından Körfez Belediyesi'nin katkısıyla içerisinde diş fırçası, diş macunu, peçete, ıslak mendil, tırnak makası, gibi malzemelerin olduğu 300 adet kişisel hijyen paketi katılımcılara dağıtıldı.

Projenin önemine değinen Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, "Böylesine önemli bir projenin içerisinde yer almak kurumumuz ve bizler açısından mutluluk verici. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı aklıselim ve bilinçli yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu görevi bu bilinci çocuklarımıza aşılayan siz değerli idarecilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Sağlık Köprüsüne İlk Adım" Körfez’de Atıldı

"Sağlık Köprüsüne İlk Adım" Körfez’de Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim