• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi
Sağlık turizmi şirketi Longevita, Türkiye'ye, yurtdışından gelen sağlık turisti sayısı hızla artması nedeniyle yurtdışından gelen hastalara tedavi...

Sağlık turizmi şirketi Longevita, Türkiye'ye, yurtdışından gelen sağlık turisti sayısı hızla artması nedeniyle yurtdışından gelen hastalara tedavi ücretlerini taksitle ödeme imkanı sunduğunu açıkladı.

Birleşik Krallık ve İrlanda başta olmak üzere 100'den fazla ülkeden Türkiye'ye sağlık turisti getirdiğini belirten sağlık turizmi şirketi Longevita, Birleşik Krallık'taki tüketici finansman kurumları aracılığı ile kredi vererek Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye saç ekimi, plastik cerrahi, ağız ve diş sağlığı için gelen hastalarına taksitle tedavi fırsatı sunduğunu açıkladı. Sağlanan ödeme kolaylığı sayesinde yurtdışındaki hastalara Türkiye'de tedavi, konaklama, özel araçlarla transfer, karşılama ve tercümanlık hizmetlerinden oluşan paketlerini sunulduğu belirtildi. Hastaların, yüzde 0 faizle 12 aya kadar vadede bir ödeme planı çerçevesinde Türkiye'deki tedavileri için seyahatlerini planlayabildiği ifade edildi.

Tedavi masraflarını 12 ay vade yüzde 0 faizle ödemek mümkün

Dünya sağlık turizmi sektöründe ilk defa taksitle tedavi fırsatı sunduklarını ifade eden Longevita Yönetici Direktörü Kağan Seymenoğlu "Sağlık turizminde kalitenin yanında karar sürecini etkileyen en önemli faktör şüphesiz ki fiyat. Biz de hastalarımıza sunduğumuz ödeme planları sayesinde Türkiye'yi diğer ülkelerden daha rekabetçi bir pozisyona getirmiş olduk. Türkiye'deki bankalar ya da tüketici finansmanı kuruluşları haklı olarak yurtdışında ikamet eden hastalara kredi vermiyorlar çünkü geri ödememe durumunda borcun takibi yapılamıyor. Birleşik Krallık'taki kurumlar ise Türkiye'de verilen bir sağlık hizmeti için kredi veremiyorlar çünkü hizmet farklı bir yasal çerçevede gerçekleşiyor ve doktorlarımızın diplomaları yurtdışında geçerli değil. Biz hem Türkiye hem Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren sağlık turizmi grubu olarak Birleşik Krallık ve Türkiye arasında bir köprü kurmuş olduk" dedi.

Ödeme planını örnekle açıklayan Seymenoğlu, "Örneğin bin 400 sterlin tutarında her şey dahil bir saç ekimi paketi için ülkemize gelmek isteyen sağlık turisti 200 sterlin gibi bir ön ödeme yapıp kalan tutarı 12 ay vadede yüzde 0 faizle aylık 100 sterline gelecek şekilde ödeyebiliyor. Bir başka deyişle ayda 100 sterline saç ekimi tedavisi sunuyoruz. Aynı hasta Londra'da bu tedaviyi olmak isterse 10 bin sterlin, Manchester'da isterse 6 bin sterlin, Dublin'de isterse en az 10 bin avro ödemesi gerekiyor. Benzer ödeme planları meme büyütme, burun ameliyatları, diş implantları gibi tedavilerde de sunulabiliyor" şeklinde konuştu.

Sunduğumuz yurtdışı kaynaklı kredi fırsatı sayesinde bir yandan ekonomimize yabancı sermaye girişine katkıda bulunup diğer yandan yurtdışına ülkemizdeki doktorların kalitesini kabul ettirmiş olmaktan gurur duyuyoruz diyen Seymenoğlu, "Londra, İstanbul ve İzmir'de ofislerimiz aracılığıyla 2012 yılından bu yana sağlık turizmi alanında Türkiye'ye hasta transferi yapıyoruz. Önümüzdeki hedef bu ödeme planlarını yurtdışındaki düşük faiz ortamından faydalanarak daha geniş vadelere yaymaktır. Örneğin 48 ay vadede günde 1 sterline denk gelen yani günde bir kahve ücretinden daha düşük tutara tedavi sunacağımız günler çok uzakta değil" ifadelerini kullandı.

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi

Sağlık için Türkiye’ye gelen turistlere taksitle tedavi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim