• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı
Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl kurduğu "Evde Sağlık Destek Merkezi" ile yatağa bağlı, engelli ve yaşlı hastaların derdine derman oldu.

Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl kurduğu "Evde Sağlık Destek Merkezi" ile yatağa bağlı, engelli ve yaşlı hastaların derdine derman oldu. Bugüne kadar 600 hastaya, evde bakım ve tedavi hizmeti verildi. Başkan Akpınar, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.

HASTALARA ŞİFA OLDULAR

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM); bir yılda 600 ihtiyaç sahibine şifa taşıdı. 2 doktor, 1 sosyolog, 2 hemşire ve 2 sağlık personelinden oluşan ekip; evlerde hastaların genel muayene, pansuman, yara bakımı, kan basıncı ve şeker takipleri ile rutin kontrollerini yaptı. Gerek görülen hastalar da hastanelere sevk edildi.

İHTİYAÇLAR ESDEM'DEN

Ayrıca ziyaretler sırasında; hastalıklar, ilaç kullanımı, hijyen kuralları, yeme-içme alışkanlıkları gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı. Hastaların yakınlarına, hasta bakım eğitimi de verildi. ESDEM çalışanları, gerek duyulması halinde Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte hasta bezi, havalı yatak, pansuman malzemesi gibi birçok ihtiyacı da karşıladı. Psiko-sosyal sorunları olan hastalara psikolog ve sosyolog desteği sağlandı. Dezavantajlı ve engelli hastası bulunan ailelerin de yararlanabildiği hizmete ilişkin; (0232) 3662189 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

"VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Evde Sağlık Destek Merkezi'nin Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışını yansıttığını belirten Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Toplumun tüm kesimlerine dokunan, hizmet odaklı projelere imza atıyoruz. Geçen yıl faaliyete geçirdiğimiz ESDEM de sağlık hizmetlerinde çok önem verdiğimiz uygulamalardan biri. Merkezimiz her geçen gün hizmet kapasitesini arttırarak çalışmaya devam edecek. Biz herkes için varız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Sağlık Hizmetleri Evlere Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim