• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Çalışanlarından PKK’ya Kırmızı Kart

Sağlık Çalışanlarından PKK’ya Kırmızı Kart
Gaziantep'te Sağlık Sen üyeleri yaptıkları eylemde, bir sempatizan tarafından Devlet Hastanesinde çalışan sendika üyesi sağlık görevlilerinin darp edildiğini...

Gaziantep'te Sağlık Sen üyeleri yaptıkları eylemde, bir sempatizan tarafından Devlet Hastanesinde çalışan sendika üyesi sağlık görevlilerinin darp edildiğini söyleyerek, PKK'ya kırmızı kart gösterdi.

Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak ve beraberindeki yaklaşık 50 dernek üyesi Şehitkamil Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. Eylemciler, hastanede çalışan dernek üyelerine şiddet uygulandığını belirterek, PKK'ya kırmızı kart gösterdi. Sloganlar atan grup adına konuşan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, "Terör örgütü mensupları ve sempatizanı öylece cesaretli davranmaya başlamışlardır ki son olarak da önünde bulunduğumuz ve tabelada gördüğünüz "Hayat kurtarmak için buradayız" diyen sağlık çalışanına karşı şiddet uygulanıp ve darp etmişlerdir. Ortamı sakinleştirmeye çalışan bir doktor arkadaşımız ve iki sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmıştır" dedi.

Mardin Dargeçit'te teröristlerle girilen çatışmada şehit olan ve ailesi Gaziantep'te yaşayan Muhammet Karadal'ı da rahmetle andıklarını belirten Kazak, "Bugün burada, bu hastanede yaşanan saldırıyı kınamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Gazi şehrimizde bir şehidimiz var. Şehidimizi, bir kez daha buradan rahmetle, minnetle anıyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin sona ermesini ve cinayetlerin artık yaşanmamasını isteyen Kazak, "Sağlık çalışanları, can güvenliğinden emin olamaz şekilde hizmet veriyor. "Bugün sağ salim evimize nasıl gideriz" düşüncesine girmişlerdir. Sağlıktaki şiddet artık katlanılmaz bir hal almıştır. Sendikamız tarafından yapılan araştırma neticesinde, Sağlık çalışanlarının yüzde 70'i şiddete, saldırıya maruz kalmıştır. Şiddetin cinayete dönüştüğü Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir hala hafızamızdaki yerini korumaktadır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı bu travmanın vebalini, hangi makam ve kimler taşıyacaktır. Bilinmelidir ki sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddet, siyasetin bir ayıbı ve yanlış politikaların bir ürünüdür. Ortamı sakinleştirmeye çalışan bir doktor arkadaşımız ve iki sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanmıştır. "Bizler dağlara bunun için çıkıyoruz" diye terör diliyle konuşulup, sağlık çalışanları tehdit edilmiştir. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için ve çalışanların can güvenliğini sağlamak için daha kaç canın verilmesi gerekmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak, sağlıkta şiddet ve cinayetler son bulsun" diye konuştu.

Açıklamanın ardından kırmızı kartlarını gösteren dernek üyeleri, atılan sloganların ardından sessizce dağıldı.

Sağlık Çalışanlarından PKK’ya Kırmızı Kart

Sağlık Çalışanlarından PKK’ya Kırmızı Kart

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim