• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Sağlık çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Sağlık çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi
Bursa Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde çalışan sağlık personeline uyuşturucu ile mücadele eğitimi veriliyor.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde çalışan sağlık personeline uyuşturucu ile mücadele eğitimi veriliyor. Psikiyatrist ve psikologlar tarafından Bursa'da 15 bin sağlık çalışanı bu konuda eğitilecek.

Kamu Hastaneler Birliği'ndeki ilk eğitime psikiyatrist, psikolog ve hemşirelerden oluşan 53 kişi katıldı. 2 gün süren ve Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Çetin Turan tarafından verilen eğitimlerde bağımlılık, madde ve alkol kullanımı ile spesifik madde çeşitleri anlatıldı. Dr. Turan, "Bağımlılık, toplum temelli bir modelle çözülmesi gereken bir mesele. Yani bütün toplumun, kurumlarının iştiraki gerekiyor. Biz bunun sağlık ayağını teşkil ediyoruz. Buradakiler daha çok psikiyatri uzmanı, psikolog ve hemşirelerden oluşuyor. Bu arkadaşlarımız diğer sağlık çalışanlarını da eğiticek. Bazen hastanın madde çeşitleri ve kullanımı hakkında bilgisi sağlık çalışanlarından bir adım önde olabiliyor. Biz bu açığı kapatmayı hedefliyoruz. Bir de acil servislerde veya polikliniklerde bağımlı hastaya nasıl yaklaşılacağını sağlık çalışanlarına anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Ne yazık ki bağımlılık çağdaş dünyada evrensel bir felaket boyutuna ulaşmıştır. Esasen belki 5-10 yıl önce trafik kazalarının felaket olduğunu konuşurken, Türkiye'de çok şükür bu azaldı. Şimdi bütün dünyada olduğu gibi biz de bağımlılıkla büyük bir mücadele içindeyiz. Hükümetimiz bu mücadeleyi devlet politikası haline getirmiştir. Biz de buna var gücümüzle katılıyoruz. Kurumumuzda bağımlılık konusunda eğitici arkadaşlar yetiştirmek üzere bir program gerçekleştirdik. Onlar da gittikleri kurumlarda çalışanlara eğitim verecek. Nihayetinde bu konuda birinci mücadele hattı ailedir. Ailenin asli görevi, bakmakla yükümlü oldukları çocuklarını veya yakınlarını takip etmek, onlarla iyi iletişim kurmak ve çocuklarında olup bitenleri izlemektir. Biz de kurumsal anlamda bir aile olarak kurumumuzda eğiticiler yetiştirdik. İnşallah önümüzdeki haftalarda bütün hastanelerimizde bağımlılık eğitimi başlayacak. Yaklaşık 15 bin çalışanımız da bu konuda eğitilmiş olacak" diye bilgi verdi.

Sağlık çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Sağlık çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Sağlık çalışanlarına bağımlılıkla mücadele eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim