• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Çalışanları Şiddete Karşı Sessiz Kalmadı

Sağlık Çalışanları Şiddete Karşı Sessiz Kalmadı
Aksaray'da bir aile sağlığı merkezinde meydana gelen sağlık görevlisine saldırı olayının ardından sendika ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek...

Aksaray'da bir aile sağlığı merkezinde meydana gelen sağlık görevlisine saldırı olayının ardından sendika ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Aile Hekimleri Derneği, Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası Anadolu Şubesi Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Çok sayıda sağlıkçının katıldığı basın açıklamasında sağlık alanında yaşanan şiddete tepki göstermek isteyen sağlıkçılar ellerinde pankartlarla tepkisini gösterdi.

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Aile Hekimi Dr. M. Gürkan Turan'a yapılan saldırıya sessiz kalmamak için açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek, "Her geçen gün toplumun birçok alanında olduğu gibi sağlık sektöründe de şiddetin arttığı bilinmektedir. Diğer iş alanlarına göre şiddetin sağlık alanında da ortaya çıktığını hatta her geçen gün katlanarak arttığını görmekteyiz. Bunlardan birisi de 24 Mart 2016 tarihinde Aksaray'da yaşanmıştır. Ömer Kaşif Aile Sağlığı Merkezinde çalışan Aile Hekimi Dr. M. Gürkan Turan'a yapılan darp olayında sessiz kalmamak, meslektaşımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Şiddet asla müsamaha gösterilecek bir olgu değildir. Şiddet karşısında hiç kimse sessiz kalma hakkına sahip değildir. Toplumun bütün kesimleri şiddeti engellemek için seferber olmalı ve tepkisiz kalmamalıdır. Ülkemizde şiddet bir sosyal sorun haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)'nin birlikte yaptırdığı bir araştırmaya göre sağlık çalışanlarının %50'sinden fazlası mesleklerini uyguladıkları her hangi bir zamanda şiddete maruz kalmaktadırlar. Görülebileceği gibi aile hekimliği çalışanları bu şiddetten nasibini fazla miktarda almaktadırlar. Şiddet çoğu zaman sözlü bazen de fiziksel olarak yapılmaktadır. Hastaların sağlık çalışanlarının yoğun iş temposunu görmezden gelerek sadece, muayene olacağı ve ilacını yazdırıp gideceği yer olarak görmekten vazgeçmemesi, geldiğinde anında işini gördürüp gitme istemi ile saldırganlaşması sıkça yaşanan sorunlardandır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim