• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık çalışanları şiddete karşı caydırıcı kanun istiyor

Sağlık çalışanları şiddete karşı caydırıcı kanun istiyor
Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa'da bulunan Rahime Başaran Aile Sağlık Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa'da bulunan Rahime Başaran Aile Sağlık Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Bugün ise Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) sağlıkta şiddete ve güvenlik sorununa dikkat çekmek için bir sağlık merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Hekimler sağlık çalışanlarına yapılan şiddete karşı caydırıcı bir kanun düzenlenmesini talep etti.

Dün akşam saat 17:30'da Gaziosmanpaşa'da bulunan Rahime Başaran Aile Sağlık Merkezi'nde silahlı saldırı yaşandı. Saldırgan çantasından çıkardığı silahla sağlık merkezi duvarına defalarca ateş etti. Olay sırasında sağlık merkezinde esnek mesaide bulunan bir hekim ve bir hemşire bulunuyordu. Saldırıdan sonra silahlı saldırgan olay yerinden uzaklaşırken polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. Sağlık merkezi bugün sağlık hizmeti vermedi.

Dün yaşananların ardından AHEF ve İSTAHED Gaziosmanpaşa'daki sağlık merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Güvensiz ortamlarda çalıştıklarını ifade eden İSTAHED Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Özbakış, "Yıllardır dile getirilen sağlıkta şiddet yasasının bir türlü gündeme alınmadığı ülkemizde daha ne kadar öldürüleceğiz, daha ne kadar hakarete uğrayacağız." dedi.

AHEF Başkanı Dr Gürsel Özer ise son 10 günde yaşanan saldırılara değindi. 2 gün önce bir basın toplantısı düzenlediklerini hatırlatan Özer, "68 il deneğimizin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledik. Basın toplantısının konusu yine şiddet protestosuydu. Son 10 günde kayıtlara geçen ona yakın saldırı olmuştur. Biz bunu protesto ettik. Üzerinden 2 gün geçti yine meslektaşlarımız saldırıya uğradılar. Siz bunları yayınladınız yetkililer, önlem alması gerekenler bunu sadece izliyorlar. Sadece bizim sesimizi dinliyorlar dinlemekten öte hiçbir etkinlikte bulunmuyorlar" diye konuştu

Sağlıkta şiddetin önlenmesinin çok basit olduğunu söyleyen Özer, "ilk yapılacak şey etkin, caydırıcı bir kanun. İkinci olarak 184 mobing hattını bir an önce devre dışı bırakmak. Son bir haftadaki şiddetin tamamen tek nedeni var. Usulsüz istekler ve verilen ret yanıtları. Ama 184'e herhangi bir vatandaş başvurduğunda hekim insiyatifindedir diye inanılmaz yanıt alıyorlar. Doğru tektir. Bir bakanlık yetkilisi hekim insiyatifidir diye açıklama yapamaz. İşte bunlar sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönmektedir. Politikacılar şunun farkına varsınlar; buralar sağlık hizmeti veren yerler. Buralar iş görme merkezleri değil. Gidin her türlü ihtiyacınıza cevap verilsin diye muğlak ifadelerden vazgeçsinler. Etkin ve caydırıcı bir kanun düzenlerlerse sorun çözülecektir. Lütfen angarya üretmeyin çözüm üretin." dedi.

Cihan

Sağlık çalışanları şiddete karşı caydırıcı kanun istiyor

Sağlık çalışanları şiddete karşı caydırıcı kanun istiyor

Sağlık çalışanları şiddete karşı caydırıcı kanun istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim