• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığı önünde 'sağlıkçılara saldırı' protestosu

Sağlık Bakanlığı önünde 'sağlıkçılara saldırı' protestosu
Türk Tabipler Birliği (TTB), sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti.

Türk Tabipler Birliği (TTB), sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti.

Bakanlık önünde toplanan TTB üyeleri, "Sağlık emekçileri işini yapıyor, hayat kurtarıyor. Ya siz?" pankartı açtı. Eyleme CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı destek verdi.

Toplanan grup adına konuşan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Deniz Erdoğdu, sağlık çalışanlarının hedef gösterildiğini ve suçlu ilan edildiğini söyledi. İşlerini mesleki ilkelere göre yapmakta zorlandıklarını aktaran Erdoğdu, "Türkiye'de aylardır sürmekte olan çatışma ortamında sağlık çalışanlarını da hedef alan uygulamalar devam ediyor. Uluslararası kuralları, evrensel insan haklarını ihlal eden sayısız saldırı yaşadık." diye konuştu.

Birçok sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini aktaran Erdoğdu, hastaneler ve ambulansların saldırı altında olduğunu vurguladı. Erdoğdu: "Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarını korumak için "zırhlı ambulanslardan" söz ediyor. Bölgede yaşanan hak ihlallerini, sağlık çalışanlarının durumunu Sağlık Bakanı'na anlatmak istiyoruz; görüşmeden kaçan bir tutumla karşılaşıyoruz. Bu ülkede sağlığı yönetenlerin tüm bu korkunç tablo içinde üç maymunu oynadıklarını görüyoruz. Tüm bu saldırılara günlerdir belli merkezlerden yönetildiği anlaşılan medya saldırıları eklenmiş durumda. Bölgedeki tüm sağlık emekçileri özellikle de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık emekçileri terörist ilan ediliyor, yaralı güvenlik güçlerini bile bile kötü tedavi etmekle suçluyorlar." ifadelerini kullandı.

Bir sağlık çalışanının yaralı bir kadına yardım ederken vurularak öldürüldüğünü kaydeden Erdoğdu, bu çalışanın "silahlı çatışmada ölü ele geçirildi" diye haber yapıldığını söyledi. Bu tür haberlerin kirli ve tehlikeli bir provokasyona dönüştüğünü savunan Erdoğdu, Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim