• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Sağlık Bakanı'ndan Umre'ye gidenlere uyarı

Sağlık Bakanı'ndan Umre'ye gidenlere uyarı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MERS virüsüyle ilgili sorunun üzerine 2 yıldır gündemlerinde olduğunu belirtti.

 

Konunun, Suudi Arabistan'da bir kişiye MERS virüsü teşhisi konulmasının ardından yoğun olarak gündeme geldiğini anlatan Müezzinoğlu, "Son 1 aydır yeniden yoğunluk kazandı. Vaka sayısındaki artış ve ölümle sonuçlanan vakalar. Genelde MERS virüsünün bulaşma kaynağı hayvanlardan... Bu da deve, deve sütü" dedi.
Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'yla da görüştüklerini anlatan Müezzinoğlu, şu an için ek tedbirlere gerek olmadığını vurguladı.
Müezzinoğlu, umre organizasyonu yapan şirketlere deve çiftliklerine gitmemeleri ve yolculara çiğ deve sütü ikram etmemeleri, umreye gidenlere de deve sütü içmemeleri ve hijyene dikkat etmeleri uyarısında bulunduklarını söyledi.
ÇOCUK FELCİ AŞISI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) çocuk felci uyarısıyla ilgili, "Suriyeli misafirlerimizi konuşlandırdığımız kamplarda ve o illerde, 7 ilde, polio aşısına yanılmıyorsam ekim ayında başladık. Sonra ikinci doza devam ettik. İstanbul'da ve kamp dışında kalanlara aşılama yapıp yapmama konusunda bilim kurulumuz değerlendirme yapıyor. Kurulun değerlendirmesinden sonra gerek görürsek onu da yapacağız" dedi.
Bir gazetecinin, "DSÖ'nün çocuk felci uyarısı ile ilgili Türkiye'de alınan önlem var mı?" sorusuna Müezzinoğlu, "Bununla ilgili önlemler alınıyor. Suriyeli misafirlerimizi konuşlandırdığımız kamplarda ve o illerde, 7 ilde, polio aşısına yanılmıyorsam ekim ayında başladık. Sonra ikinci doza devam ettik. Sınırdan geçen Suriyelilere, yaş gruplarına göre aşılarını yaptık. İstanbul'da ve kamp dışında kalanlara aşılama yapıp yapmama konusunda bilim kurulumuz değerlendirme yapıyor. Kurulun değerlendirmesinden sonra gerek görürsek onu da yapacağız. Şu anda Türkiye için bölgemizde olduğu için riske karşı tedbir almak görevimiz, o tedbirleri alıyoruz" karşılığını verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim