• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık Bakanı Demircan Somali’de

Sağlık Bakanı Demircan Somali’de
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Somali'de yaşanan saldırının ardından beraberindeki heyetle birlikte başkent Mogadişu'ya geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Somali'de yaşanan saldırının ardından beraberindeki heyetle birlikte başkent Mogadişu'ya geldi.

Bakan Demircan'a Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez ile birlikte hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişilik heyet eşlik etti.

Bakan Demircan'ın Somali ziyaretleri sırasında saldırıdan dolayı Somali halkına geçmiş olsun dileklerini sunacağı ve yaklaşık 50 yaralının Türkiye'ye nakli konusunda koordinasyonu hızlandıracağı belirtildi. Sağlık Bakanlığının, getirilecek yaralıların tedavisi için muhtelif hastanelerde gerekli tertibatı ve önlemleri aldığı belirtilirken Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün Ankara'daki hastanelerde gelecek yaralılarla ilgili ayarlamalar yaptığı ifade edildi. Ayrıca farklı hastanelerden Somali'ye gönderilmek üzere sarf malzemesi tedarik edildiği duyuruldu. Yaralıların 16 Ekim 2017 Pazartesi akşam saatlerinde Türkiye'de olması bekleniyor.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Somali'den yaralıların nakli için 16 kişilik bir ekip görevlendirdi. Ekipten bir kısmı nakli mümkün olmayan hastaların tedavisi için Somali'de kalacak.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Demircan'ın Somali'ye hareketinden önce askeri uçakla ihtiyaç duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatı gerçekleştirilmişti.

Somali'de faaliyetlerini sürdüren Sağlık Bakanlığı'na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi, olaydan etkilenen 200 civarında yaralının tedavisini üstlendi. Bunların arasında tedavisi tamamlananların olduğu gibi, halen tedavisi devam etmekte olanların ve hayatını kaybedenlerin de olduğu bildirildi. Çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan 2 genel cerrahi uzmanı, 2 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 plastik cerrahi uzmanı acilen Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmak üzere Somali'ye intikal ettirildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın ziyareti kapsamında Somali Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı ile resmi temaslarda bulunması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Demircan Somali’de

Sağlık Bakanı Demircan Somali’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim