• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, "Şu anda ciddiyetini...

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, "Şu anda ciddiyetini koruyor. Kötüleşme yok. İnşallah daha ılımlı istikamette gelişecek. Uyutma devam ediyor. Beyin dinlendiriliyor" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2017-2018 akademik yılı açılışına katıldı. Bakan Demircan, akademik yıl açılış törenine katılmak için geldiği Samsun'da önce OMÜ Rektörlüğünü ziyaret etti, Rektörlük bahçesine fidan dikti. Daha sonra üniversite yemekhanesine giden Bakan Demircan öğrencilerle birlikte yemek yedi. Daha sonra akademik yıl açılışına katılan Bakan Demircan, açılıştan önce gündeme dair açıklamalarda bulundu. Deniz Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Demircan, "Sayın Baykal'ın sağlık durumunu sürekli takip ediyorum. Bize gelen, sayın rektörümüzün son mesajında şu anda ciddiyetini koruyor. Kötüleşme yok. İnşallah daha ılımlı istikamette gelişecek. Uyutma devam ediyor. Beyin dinlendiriliyor. Bu tedavi amaçlı, beynin yorulmaması için, ödemin görülmemesi için. Sayın Baykal'ın tedavisi Türkiye'nin en yetkin hekimleri tarafından takip ediliyor. Biz de takip ediyoruz. Bize gelen son durum bu" diye konuştu.

"Bilgi üretmeliyiz"

Bakan Demircan, akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının bilgi üretiminden koptuğu için ağır faturalar ödediğine inandığını belirterek, "Bugün dünya üzerinde İslam coğrafyasında yaşanan hadiseler bizi düşündürmek zorunda. Ortada bir vaka var. Geçmişte çok büyük medeniyetler kurmuş bir topluluğun mirasçıları, o büyük camilerin mirasçıları son 200-300 yıldır büyük sıkıntılar yaşıyor. Büyük faturalar ödüyoruz. Bu faturaları neden ödediğimizi bilip, cevabı bulmak zorundayız. İslam coğrafyasının bilgi üretiminden koptuğundan dolayı bu ağır faturaları ödediğimize inanıyorum. Bu coğrafyada onurumuzla, gururumuzla, başımız dik yaşayacaksak ve insanlığa katkımız, faydamız olacaksa bu ayağımızın takıldığı yerden yeniden ayağa kalkmak zorundayız. Bilgi üretmeliyiz. Bilgiyi sadece üretmek değil, üreten bir toplum olmak zorundayız. O noktayı yakalamak zorundayız. İşte bu bilim yuvaları bu rolü üstlenmiş ve bu rolü yerine getirmek üzere çalışan siz değerli hocalarımızın bu rolü en iyi şekilde oynayacaklarına inanıyoruz. Türkiye buradan ayağa kalkacak. Etrafımızı görüyoruz. Etrafımız bir ateş, bir yangın yeri gibi. Ülkeler parçalanıyor, toplumlar birbirlerine düşürülüyor" ifadelerini kullandı.

"Sağlık turizminde büyük bir potansiyel var"

Türkiye'de okuyan yabancı öğrencilerin bu ülkenin barış elçisi olacağına inandığını ifade eden Bakan Demircan şöyle devam etti: "OMÜ'de yüzde 5 yabancı öğrenci var. Bu yüzde 10 hedef olmalı. Hem Türkiye burada bir barış havzası, hem bu coğrafyanın merkezi konumunda, Türkiye'ye gelecek olan yabancı öğrencilerimiz, buradan ayrıldıklarında bu ülkemizi hiçbir millete karşı ülkemizin barış elçileri olacağına inanıyorum. Onların sayılarının artması bize onur ve gurur verir. Sağlık hizmetlerinde Türkiye, hizmet standardını belli bir seviyeye çekti. Şuanda sağlıkta dönüşümü tamamladık. Sağlıkta gelişim, kalite ve sürdürülebilirlik üzerinde çalışıyoruz. Kalite değince bu sadece bir söz değil, biz mükemmeliyet merkezleri sertifikası almak için bazı hastanelerimizi de harekete geçirmek istiyorum. Yani biz sağlık turizmine soyunacağız elbette. Sağlık turizminde büyük bir potansiyel var. Burada üzerine düşeni yapacaksak sağlık hizmetlerin verdiği mekanları, donanımları, hizmet standartlarını bu dünyadaki en üst düzeye çektiğini göstermek zorunda. Aynı şekilde üniversitelerde başarılarını dışarıya tanıtmak ve kendi standartlarını yükseltmek için dışarıdan öğrenciler, öğretim üyeleri almalı ve bu konuda hukuki açıdan engel varsa bu taleplerini bize ulaştırabilirler."

"Samsun'da her yere sağlık hizmetlerini kolay erişebilir olarak vereceğiz"

Demircan sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki dönemlerde ikinci üniversite konusunu nihayetlendireceğiz. Samsun'da şehir hastanesinin yerini belirledik. Şehir içinde alanlar kalmadığı için böyle büyük yatırımlar için mecburen şehrin dışına çıkıyoruz. Şehirden çok fazla uzaklaşmamaya gayret ediyoruz. Hastaneler de birbirinin yoluna düşmesin ve her tarafa eşit bir şekilde yayılsın. Merkezde de kolay müracaat edilecek bir mevcut bir hastane yer alsın istiyoruz. Ama Gazi Hastanesi, ekonomik ömrünün sonuna yaklaştı, artık yaşlı bir hastane bizim için. Onu da yenileyeceğiz. Atakum ve Tekkeköy'de de birer hastane tesis edeceğiz. Samsun'da her yere sağlık hizmetlerini kolay erişebilir olarak vereceğiz."

Açılışta bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Üniversitelerin önemi, insanların gelişiminin rolü bakımından bütün kaynakların ortak bir dil kullandığını görmekteyiz. İnsanlığın dünden bugüne kadar kat ettiği gelişmişlik mesafeleri içerisinde mutlaka üniversitelerin bir rolü olmuştur. Hele günümüzde bu rol daha da katlanmış, sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş ile birlikte üniversitelerden beklentiler daha da yüksek olmuştur. Bu nedenle bir ülkenin geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmesi yetişmiş insan gücü, nitelikli insan gücü, ürettiği bilginin gücü, ürettiği teknolojinin gücü ve bunların ticarileştirilmesi ile çok yakın ilişkilidir" dedi.

Üniversitelerin amaçlarının sadece eğitim vermek olmayıp, şehrin ve bölgenin sosyoekonomik kalkınması adına misyonlar üstlenen kurumlar da olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Üniversiteler evrensel değerler ışığında, bilimsel düşüncenin yerleşmesine öncülük eden ulusal ve uluslararası araştırmalarla özgün yayınlar üreten kalkınmada anahtar rol üstlenmektedir. Aynı zamanda üstün nitelikli kişileri, gelişmiş sosyal bireyleri ve bilim adamları yetiştiren, toplum yararına araştırma yapıp, toplumun gelişmesine rol göstermektedir. Amaçları sadece eğitim vermek olmayıp, bilgi üreten ve paylaşan şehrin, bölgenin paydaşlarıyla ortaklık geliştiren, bölgenin sosyoekonomik kalkınması adına misyonlar üstlenen kurumlardır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ileri görüşlülüğü ile başlayan çağdaş ve bilimsel üniversite projesi Cumhuriyetimiz ile birlikte hızla gelişmiş ve bugün yurdumuzun her yöresine yayılarak toplumsal kalkınmamızın temel unsurlarından biri haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Bilgiç, Bakan Demircan'a OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Kurt'un vitray üzerine yaptığı minyatür çalışmayı ve Bakan Demircan adına dikilen fidanın sertifikasını verdi. Ardından geleneksel açılış dersini ise İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet "Akademik liderlik" konusunda verdi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılışa, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, dekanlar, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Demircan, Deniz Baykal’ın son durumunu açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim