• BIST 9561.82
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

'Sağlık Bakanı adeta savaş bakanı olmaktadır'

'Sağlık Bakanı adeta savaş bakanı olmaktadır'
KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve üyeleri sokağa çıkma yasakları nedeniyle sağlık çalışanların çektiği sıkıntılara...

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve üyeleri sokağa çıkma yasakları nedeniyle sağlık çalışanların çektiği sıkıntılara değinmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Sendika adına açıklama yapan SES Şube Eş Başkanı Faruk Temel, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu eleştirdi. Temel, "Hastaneler polis ve asker ablukasına alınırken, mesleğini yapmaya çalışan sağlık emekçileri her türlü baskı ve şiddete maruz bırakılırken, halkın sağlık hakkı engellenirken, ne yazık ki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sorumlu olduğu halkın sağlığı ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını, can güvenliğini, yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını gözardı ederek adeta savaş bakanı olmaktadır." dedi.

Faruk Temel, sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. "Yasaklarla birlikte yaşam hakkı olmak üzere halkın beslenme, su, elektrik, sağlık hizmetine ulaşma ve bu hizmetlerden yararlanma gibi temel haklar ihlal edilmeye devam edilmektedir." diyen Temel, şu ifadeleri kullandı: "Halk daha önce sıkıyönetim dönemlerinde bile örneğini görmediğimiz orantısız bir şiddete maruz bırakılmaktadır. Başta yaşam hakkı olmak üzere halkın beslenme, su, elektrik, sağlık hizmetine ulaşma ve bu hizmetlerden yararlanma gibi temel haklar ihlal edilmeye devam edilmektedir. Öğretmenler hizmetiçi eğitim gerekçesiyle kentlerden gönderilirken sağlık emekçilere de "hazır olun" talimatı verilerek adeta yaşananların daha da ağırlaşacağını ilan edilmiştir."

'TÜM ULUSLARARASI ANLAŞMALAR İHLAL EDİLMEKTEDİR'

Hastaneler ve okulların özel harekat polisleri tarafından adeta işgal edildiğini ve askeri karargaha çevrildiğini söyleyen Temel, şunları kaydetti: "Sokağa çıkma yasakları başladığından beri tehdit ve sindirmeyle karşılaşan; can güvenliği olmadan, kimi zaman öldürülerek, kimi zaman kafalarına silah dayanarak hizmet vermeye çalışan sağlık emekçileri, ne olduğu belli olmayan yasadışı bir şekilde haftalık nöbet uygulaması ile adeta hastanelere hapsedilmektedir. Yasakların ilan edilmeye başlandığı ilk günden itibaren sağlık kurumların ve sağlık emekçilerin dokunulmazlığını öngören tüm uluslararası anlaşmalar ihlal edilmektedir."

'SAĞLIK BAKANI ADETA SAVAŞ BAKANI OLMAKTADIR'

Temel, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu da eleştirerek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin savaş hukukunu düzenleyen Cenevre Sözleşmelerinden 12 Ağustos 1949 tarihli sağlık ve emniyet mıntıkaları ve mahalleleri müdehalik anlaşma projelerine göre sağlık mıntıkalarında hiçbir şekilde silahlı güçlerin girmemesi gerekmektedir. Oysa hastaneler polis ve asker ablukasına alınırken etik ilkelerine göre mesleğini yapmaya çalışan sağlık emekçileri her türlü baskı ve şiddete maruz bırakılırken halkın sağlık hakkı engellenirken ne yazık ki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise sorumlu olduğu halkın sağlığı ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını, can güvenliğini, yaşam hakkı başta olmak üzere en temel insani haklarını gözardı ederek adeta savaş bakanı olmaktadır."

'Sağlık Bakanı adeta savaş bakanı olmaktadır'

'Sağlık Bakanı adeta savaş bakanı olmaktadır'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim