• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlığınız için tüketin

Sağlığınız için tüketin
Ana besin maddeleri arasında bulunan su, vücut sağlığının korunmasında da mühim rol oynuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sibel Bulut, insan vücudundaki su oranlarının korunmasının hayati bir önemi olabileceğini söyleyerek, “Vücutta yüzde 2'lik bir değişim olduğunda asit dengesinde değişimler meydana gelmektedir. Yüzde 7'lik bir değişimde insan vücudunda yorgunluk ve halsizliğe sebep olabilmektedir. Hatta halüsinasyon görmeye sebep olabilmektedir. Yüzde 10'luk bir değişim ise böbrek fonksiyonlarını sonlandırıp ölüme sebep olabilmektedir. Yani kısaca vücut için su çok fazla önemlidir” diye belirtti .
Diyet Uzmanı Sibel Bulut, suyun insan vücudundaki fonksiyonlarından bahsederek, “Özellikle besinlerin emilimi, sindirimi ve taşınmasında hücrelerin, dokuların, organların çalışmasında, cilt dokusunun canlılığı ve bu dokunun korunmasında, zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasında, tokluk hissinin oluşumunda ve iştahın azaltılmasında doğal olarak da kilogram kontrolünde, vücut ısı dengesinin kontrolünde mühim bir etkiye sahiptir” diye açıkladı .
YAZ AYLARINDA SIVI KAYBINA DİKKAT
Hava sıcaklıklarının artmasıyla terlemenin vücutta sıvı kaybını artıracağını dile getiren Bulut, günde en az 2 buçuk, 3 litre su içilmesi gerekmekde olduğunu açıkladı . Bulut sözlerine şu şekilde devam etti:
“Yaz aylarında özellikle bağırsak enfeksiyonları, bunun yanında ishalin çok fazla olması sebebiyle de sıvı kaybı artmaktadır. Peki sıvı ihtiyacımızı neyden karşılayacağız. Kahve, çay, kola gibi besinler çok fazla tüketilmekte, bu besinler sıvı alımını karşılamakta fakat içindeki kafeinden binaen da bir o kadar sıvı atımına sebep olmaktadır. Aynı şekilde alkollü içecekler de benzer etkiye sahiptir. Bu sebepten ötürü sıvı ihtiyacını karşılamada en mühim faktör su olmaktadır. Yaz aylarında sağlıklı bir insanın 2 buçuk, 3 litreye yakın su içmesi gerekmektedir. Hem vücut dengesinin korunmasında hem de cilt canlılığının korunmasında çok büyük etkisi olacaktır.”

Etiketler:
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim