• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlığınız İçin Hareketsiz Kalmayın

Sağlığınız İçin Hareketsiz Kalmayın
Hareketsizlik yüzünden her yıl 3 milyon insanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçen Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, özellikle ev kadınlarının...

Hareketsizlik yüzünden her yıl 3 milyon insanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçen Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, özellikle ev kadınlarının fiziksel aktivitelerden mahrum kalmaması için spor etkinlikleri başlattı.

Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü "2014-2017 Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında "Hareketsiz Kalma Sonra da Pişman Olma" programını başlatıyor. Program çerçevesinde yapılacak olan spor etkinlikleri ile ev kadınlarının fiziksel aktivitelere çekilmesi hedefleniyor. İsteyen herkesin ücretsiz olarak katılabileceği etkinlikler 4 Mart Cuma günü saat 10.30'da Kültür Mahallesi Muammer Bilgen Parkı'nda başlayacak. Haftada bir gün Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Personeli ve Spor Eğitmeni Eda Çulha eşliğinde yapılacak spor etkinlikleri ile "hareketsiz yaşama dur" denilecek.

Fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmek istediklerini ifade eden Aliağa ilçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, sağlıklı bir yaşamın hareketle mümkün olacağını söyledi.

" HER YIL 3 MİLYON İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR"

Fiziksel hareketsizliğin dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını belirten Orhun, "Hareketsizlik yüzünden her yıl 3 milyon insan hayatını kaybediyor. Yeterince hareketli olmayan insanlar, tüm nedenlere dayalı ölümler açısından yüzde 20 ile yüzde 30 arası daha yüksek risk altındadır. Düzenli fiziksel aktivite; yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastalık, diyabet, meme, kolon kanseri ve depresyon riskini azaltmaktadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni fiziksel aktivite yetersizliği ile alakalıdır" dedi.

En zahmetsiz ve en masrafsız aktivitenin. yürüyüş olduğunu da sözlerine ekleyen Orhun, "İlçemiz yürüyüş alanları açısından avantajlı bir konuma sahip. Tüm halkımızı sağlık için yürümeye davet ediyoruz. Ayrıca, her hafta Cuma günleri yapacağımız spor etkinliğimizi halkımızdan gelecek talep doğrultusunda haftada iki güne çıkartabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim