• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlığı İçin İstanbul’dan Diyarbakır’a Geldi

Sağlığı İçin İstanbul’dan Diyarbakır’a Geldi
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, sleeve gastrektomi olarak bilinen tüp mide operasyonlarıyla Türkiye'nin değişik illerinden gelen obezite hastalarının umudu oldu. Prof. Dr. Yusuf Yağmur tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan 33 yaşında 110 kilogram ağırlığındaki Çiğdem Toksoy, "Artık rahat bir uyku uyuyacağım için çok mutluyum" dedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği eğitim sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur, yapığı başarılı tüp mide operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin bir çok yerinden ameliyat olmak için Diyarbakır'a gelen obezite hastaları Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un yaptığı ameliyatlar ile sağlığına kavuşuyor. Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un ameliyatı ile sağlığına kavuşan 33 yaşında ve 110 kilogram ağırlığında olan evli ve bir çocuk annesi Çiğdem Toksoy İstanbul'da ikamet ettiğini belirterek, "Çok sıkıntılar yaşadım, uyuyamıyor, gece rahat nefes alamıyordum. Ortaokuldan bu yana kilolarım vardı. Arkadaşımın tavsiyesi ve yaptığımız araştırmalar sonucu internette Yusuf Yağmur hocama ait bir çok haber gördüm. Yaptığı ameliyatlar gittiği seminerler ve Türkiye'nin bir çok ilinden hastaların Yusuf hocamın elinde şifa bulduğunu gördüm. İstanbul'da bu işi yapan bir çok uzman doktorun olduğunu biliyordum ama cesaret edemiyordum. Yusuf Yağmur hocamın profesör olduğunu da duyunca ameliyat olmaya karar verdim ve Diyarbakır'a geldim. Kendisine çok güven duydum maşallah eli çok hafif, hastalığımı da gayet iyi anlattı ve şifalı ellerine teslim oldum. Şimdi çok rahat nefes alıyorum" diye konuştu.

"KİLOLARIM YÜZÜNDEN YÜRÜYEMİYORDUM"

Kiloları yüzünden yürümekte de zorlandığını belirten Toksoy, çok acılar çektiğini ve çocuğunu alıp dışarı çıkamadığını söyledi. Toksoy, "Aşırı kilolarımdan dolayı en büyük destekçim değerli eşimdir. Allah razı olsun kendisinden hep dar günde yanımda oldu? acılarıma hastalığıma ortak oldu. İstanbul'da çok hastane gidip gezdim bana verdikleri sıra? 468 gün? yani 1,5 yıl sonrasına ameliyat olmam için sıra verdiler? ve ücretli tabi ki. Diyarbakır'da hiç param gitmedi eşimle birlikte çok memnun ayrıldım, hep dua edeceğim hocamıza. Yusuf hocam her gün el bebek gül bebek misali bizlere çok destek oldu yardım etti. Diyarbakır gerçekten de insanlık şehridir herkes güzel ilgi gösteriyor hastalara" şeklinde konuştu.

"YENİDEN DÜNYAYA GELMİŞ GİBİYİM"

Bir hafta içinde ameliyat olup taburcu edildiğini dile getiren Toksoy, kendini yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettiğini söyledi. Toksoy, "Hocamızı telefonla arayarak randevu istedim,? randevu yok dedi, gelip her zaman muayene olabilirsin demesi beni çok şaşırttı. Allah razı olsun dedim ve Diyarbakır'a geldim,? görüştüm, tetkiklerim yapıldı. Tepeden tırnağa ne varsa yaptı, ameliyat riskini anlattı. Her şeyi bana anlattı ben ve eşim ameliyat olma kararı verdik ve ameliyat oldum. 1 hafta hastanede yattım,? taburcu oldum,? sanki yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Allah razı olsun o kadar ilgilendi ki Yusuf hocam ancak bu kadar olur. Şuan çok şükür iyiyim. Ben iyi olabilmek için kimlere gitmedim ki,? bitkisel ürünler, zayıflama macunları, spor salonları, nerede bir umut ışığı varsa oraya giderdim, sadece zayıflamak için,?hepsi boş işler tıpdan başka fayda olmadığını öğrendim.?Dizlerim büyük bir yükü taşıyordu ayaklarım ağrıyordu, nefes almaktan zorluk çekiyordum, yürümek bana zor geliyordu,?spor salonlarına devamlı giderdim. Hiç faydasını görmedim. Başta Yusuf hocam olmak üzere emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum, kendilerini hiçbir zaman unutmayacağım hep dua edeceğim" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim