• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Sağıroğlu, MHP’li Meclis Üyesi’nin İddiaları Ve Darp Olayını Değerlendirdi

Sağıroğlu, MHP’li Meclis Üyesi’nin İddiaları Ve Darp Olayını Değerlendirdi
Trabzon'un Yomra İlçe Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın geçtiğimiz hafta Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında ortaya attığı...

Trabzon'un Yomra İlçe Belediyesi'nin MHP'li Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın geçtiğimiz hafta Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında ortaya attığı iddiaların ardından Sağıroğlu'nun yakınları tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Sağıroğlu, Bayrak'ın kendisi için ortaya attığı aile şirketlerine haksız kazanç sağladığı, ranta dayalı imar planı hazırlattığı ve rant uğruna ilçe imarının katlettiği suçlamalarını kabul etmezken, Bayrak'ın yakınları tarafından darp edilmesi olayının azmettiricisi olmadığını söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde geçtiğimiz hafta Yomra Platformu adına açıklamalarda bulunan MHP'li Yomra Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nu yolsuzlukla suçlamıştı. Bayrak, açıklamadan bir gün sonra ilçenin Sancak mahallesinde yolda yürüdüğü sırada Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun kardeşleri E.S. ile A.S.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tarafından darp edilmişti. Yaşanan olaylarından ardından bugün beraberindeki mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, siyasi linç ve paralel yapı kumpasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Vallahi, billahi, tallahi de Allah beni buradan kalkmayı nasip etmesin bu işten benim haberim yok. Haberim olsa engellerim, asla müsaade etmem. Benim bu dolaplarda bezim olmaz" dedi.

Yomra'da Kent Platformu isimli bir platformun olmadığını da dile getiren Başkan Sağıroğlu, "Geçen hafta burada Yomra Platformu adı altında MHP Meclis üyesi Hasan Bayrak, CHP'li Şevki Pekşen, Saadet Partisi'nden Lokman İskender, Mehmet Maraş ve Ahmet İnce ile birlikte açıklama yapmak suretiyle belediyemizi, şahsımı ve ailemi zan altında bırakmışlardır. Bunun ilgili Yomra'mızda böyle bir platform söz konusu değildir. Yomra belediyesi, belediye başkanı sizin imar konusunda herhangi bir hakkınızı elinizden aldı mı? Ya da inşaat süreçlerinde herhangi bir engel çıkardı mı? Çıkardı derseler ben burada bu saatte bu dakikada istifa ederim" ifadelerini kullandı.

"İKİ KİŞİ DÖVÜŞMÜŞ, ÇOK BÜYÜK İŞ OLMUŞ"

Siyasi linç ve paralel yapı kumpasıyla karşı karşıya olduklarını kaydeden Sağıroğlu, "Bu yalan beyandan ötürü bizim belediyemizin yakıt aldığı istasyondaki güvenlik kameralarını incelesinler. Orada benim ailemin özel araçlarından bir tanesinin sadece uğramak niyetiyle bile olsa bunu tespit ederseniz ben bu görevi bırakmaya da hazırım. Burada bir siyasi linç ve paralel yapı kumpasıyla karşı karşıyayız. Bunu açıkça ifade etmek zorundayım. Allah şahidim olsun. Vallahi, billahi, tallahi de Allah beni burada kalkmayı nasip etmesin, bu işten benim haberim yok. Haberim de olsa engellerim asla müsaade etmem. Benim bu dolaplarda bezim olmaz. Bunu ulusal medyanın gündemine taşıyorlar. Çok büyük iş olmuş. İki kişi dövüşmüş. Ülkemizde bu kadar olay varken...Olayı flaş flaş verdiler sanki çok önemli bir olaymış gibi. Trabzon'da günde kaç kişi birbiri ile kavga ediyor. Bu bu kadar büyük bir olay mıdır?" diye konuştu.

BAŞKAN SAĞIROĞLU HAKKINDA SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTU

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde MHP'den Belediye Meclis üyeliği yapan Hasan Bayrak, 6 gün önce Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde Yomra Kent Platformu adına açıklama yapmıştı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında aile şirketlerine haksız kazanç sağladığı, ranta dayalı imar planı hazırlattığı ve rant uğruna ilçe imarının katlettiği suçlamalarında bulunan Bayrak, bir gün sonra ilçenin Sancak Mahallesi'nde yolda yürüdüğü esnada 4 kişi tarafından darp edilmişti. Saldırı sırasında darp edilen ve yaralanan Bayrak, ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, MHP'li meclis üyesini darp edenlerin ise Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun yakınları olduğu belirlenmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim