• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağılıklı cilt ve saçın formülü

Beslenme zincirinde hayati yer tutan kırmızı etin, vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, saç, cilt ve tırnak sağlığı açısından da son derece faydalı olduğu belirtildi.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Gürbüz, yaptığı açıklamada, kırmızı etin içerdiği zengin besin ögeleriyle günlük besin döngüsünde önemli yer tutttuğunu söyledi.
 
Gürbüz; saç, cilt ve tırnak sağlığı için en faydalı gıdalar arasında yer alan kırmızı etin, A, D ve B12 vitaminlerini içerdiğini bildirdi.
 
HAFTADA EN AZ İKİ KERE TÜKETİN
 
Haftada en az iki kez kırmızı et tüketilmesini önerdiklerini vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti:
 
"Kırmızı ette bulunan kaliteli protein, aynı zamanda saç tellerini ve tırnağı oluşturan keratinin de yapısında bulunuyor. Yani hücrelerin gelişimi için en önemli maddelerden biri olan protein, saç ve tırnağın sağlıklı büyümesinde de önemli rol oynuyor. Yeteri kadar kırmızı et tüketmeyen kişilerin saç ve tırnakları cansızlaşıyor. Cildi sağlıksız bir görünüm alıyor."
 
DEMİR EKSİKLİĞİ SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUR
 
Gürbüz, kırmızı etin, demir ve çinko açısından da iyi bir besin kaynağı olduğunu, sağlıklı saç, tırnak ve cilt için kişilerin genel sağlığının da önemli olduğunu dile getirdi.
 
Kırmızı ette bulunan demirin, saç tellerinin büyümesi, sağlıklı ve dayanıklı olabilmesinde büyük önem taşıdığını anlatan Gürbüz, "Demir eksikliği olan kişilerde, saç kökleri yeterince beslenmediği için dökülme yaşanabilir. Tırnaklarda kırılma görülebilir. Organizmada hücre enzim sisteminde yer alan, birçok enzimin ana bileşeni olan, vücudumuzun genel gelişimini düzene sokan, sperm üretimini kolaylaştıran çinko, aynı zamanda güzel saçların ve cildin sırlarından bir tanesi olarak gösteriliyor."
 
Gürbüz, çinko eksikliğinde saç büyümesinin yavaşladığını, hatta saçlarda dökülme belirtilerinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim