• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Şafak Pavey, siyasete devam etmeyecek

Meclis'te yaptığı başörtüsü konuşmasıyla dikkat çeken CHP'li Şafak Pavey, siyasi hayatıyla ilgili soruya, "Herhalde devam etmem." cevabını verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, dün Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına konuk oldu, Başkent Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Pavey, kendisine yöneltilen bir soru üzerine siyasete devam etmeyeceğini açıkladı.
 
Geçirdiği kaza sonrası Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kendisini hastanede ziyaret etmesine de değinen Pavey "Başbakan'ın şimdi de aynı zarafet örneğini gösterip Berkin Elvan'ı da hastanede ziyaret etmesini umut ediyorum" dedi.
 
Pavey'in açıklamalarından önemli satırbaşları;
 
"ERDOĞAN BERKİN ELVAN'I DA ZİYARET ETSİN"
 
Sayın Başbakan kazadan sonra zarafet örneği gösterip beni hastanede ziyaret etmişti. Tekrar teşekkür ediyorum bunun için. Ama insani ilişkilerin siyasi rekabete malzeme yapılıp medet umulmasını anlamış değilim. Bir hasta ziyareti karşılığında dünya görüşümü değiştirmem mi gerekiyor? Bunu anlamış değilim. Başbakan'ın şimdi de aynı zarafet örneğini gösterip Berkin Elvan'ı da hastanede ziyaret etmesini umut ediyorum.
 
"O KONUŞMAYI BERABER HAZIRLADIK"
 
Meclis'te yaptığım konuşma Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba, Müslüm Sarı, Hüseyin Aygün ve eşleri ile oturulup sabaha kadar konuşularak hazırlandı. Hepsine teşekkür ediyorum. Özgürlükler mağdurunun hangi partiye oy verdiği ile ilgili değildir. Özgürlükler herkes için, her koşulda savunulmalıdır. Sosyal özgürlüklerin paha biçilmez olduğunu ancak kaybettiğimizde anlarız. Ben de adım adım kazandığımız bu sosyal özgürlükleri hatırlatmak istedim.
 
"AKP'Lİ SEÇMENLERDEN TEBRİK ALDIM"
 
Başörtüsü konusunda bu toplumsal uzlaşıyı sağladığımız için de çok mutlu hissediyorum kendimi. Ben bir kez daha fikirlerime katılmadığı halde insani zarafet sınırları içinde kalarak beni eleştirenlere teşekkür ederim. Başka yollarla kendini anlatmaya çalışanlara da teşekkür ederim. Ayrıca Akp'nin özenli seçmeninden de büyük destek ve tebrik aldım.
 
"POLİTİKAYA DEVAM ETMEYECEĞİM"
 
Ailem bana hep iyi bir insan ol, politikacı olma demişlerdi. Ben politikanın bir nöbet değişimi olduğunu düşünüyorum. Herhalde devam etmem.
 
"SURİYELİ MÜLTECİLERİ ARAŞTIRACAĞIZ"
 
Suriyeli mültecilerin kamplarını gezmek istedim, izin alamadım. Ama şehirde sığınmış mültecilerle temas kurdum. Suriyeli mültecilerle ilgili partimiz bir denetleme komisyonu kuruyor. Onların oy kullanıp kullanmayacağı konusunu açıklığa kavuşuracaktırlar.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim