• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Şafak Edge: Galatasaray demek şampiyonluk demektir

Şafak Edge: Galatasaray demek şampiyonluk demektir
Galatasaray Odeabank'ın başarılı oyuncusu Şafak Edge, Galatasaray'dan özel hayatına, özel hayatından Türkiye'nin basketboldaki durumuna kadar birçok konuda...

Galatasaray Odeabank'ın başarılı oyuncusu Şafak Edge, Galatasaray'dan özel hayatına, özel hayatından Türkiye'nin basketboldaki durumuna kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı.

Galatasaray.org editörü Oğuz Alp Tan'a açıklayan Şafak Edge, Galatasaray sevgisini anlattığı röportajında, "Galatasaray demek şampiyonluk demektir." diyerek hedeflerini de ortaya koydu.

Galatasaray'ın ülke basketbolu için çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Şafak Edge, "Türkiye'de, Galatasaray örnek bir sporcunun yetişebilmesi için en ideal eğitim yuvasıdır. Galatasaray'da oynamak sadece sahada basket atmak anlamına gelmez. Galatasaray'da oynamak toplum içinde örnek karakter olma sorumluluğu da beraberinde getirir. Bundan dolayı Galatasaray ailesi içinde olmak gerçekten ayrıcalıktır." diye konuştu.

BANVİT'TE BAŞLAYAN GALATASARAY'DA TAÇLANAN KARİYER

Galatasaray'a transfer olana kadar kariyerinde yaşadıkları, hayatındaki dönüm noktaları üzerine de konuşan Şafak Edge, şunları söyledi:

"Basketbola başlamadan önce lisanslı olarak futbol oynuyordum. Daha sonra Banvit'in düzenlediği sokak basketbolu turnuvasına katıldım. Orada sergilediğim performans beğenildi ve Banvit takımının antrenmanlarına davet edildim. Profesyonel kariyerim bu şekilde başlamış oldu.

Banvit'ten Galatasaray'a geçiş sürecimde çok zorlanmadım. Çünkü Galatasaray'da çok yakın olduğum değer verdiğim Göksenin ve İzzet gibi 2 dostum vardı. Bu anlamda ortama daha çabuk ayak uydurup, saha içi organizasyonuna olduğundan daha hızlı şekilde adapte oldum."

"GALATASARAY, AVRUPA'DA MARKADIR"

Galatasaray'ın sporun her dalında Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu belirten Şafak, sarı kırmızı renklerle yaşadığı buluşmanın ardından hissettiklerini şu sözlerle ifade etti:

"Türkiye'nin Avrupa'da en tanınmış markalarının başında Galatasaray geliyor. Bunu geldiğim ilk gün hissetmiştim şimdi çok daha iyi anladım. Kariyerim anlamında Galatasaray'a gelerek aslında Avrupa'da marka olan bir takıma transferimi gerçekleştirmiş oldum. Bundan sonrası için şahsım adına atılacak en güzel adım Galatasaray'a sonuna kadar hizmet edip bir gün başarabilirsem Barcelona ve Real Madrid'de oynamak olacaktır. Ama söylediğim gibi öncelikli hedefim Galatasaray'da ulaşılabilecek bütün başarılara ulaşmak."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ TARAFTARINA SAHİBİZ"

Galatasaray'da oynamanın birçok ayrıcalığı ve başarıya motive eden birçok olgusu olduğunun altını çizen Şafak Edge, "Galatasaray yüz yıllık bir tarihe sahip çok özel bir camia. Bu kadar tarihi kökleri olan camianın formasını giymek başarıya giden yolda daha büyük motivasyonlar sağlıyor." diyerek, şunları söyledi:

"Özellik taraftarımızın bize verdiği desteğe değinmeden edemeyeceğim. Ortada kazandığımız başarılar varsa bunda en büyük katkı tribünde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımız. Saha içinde bize etkileri çok yüksek. Bizlere sahada inanılmaz ilham ve güç veriyorlar. Taraftarımızın desteği ile döndürdüğümüz birçok maç oldu. Böyle özel bir taraftarın önünde basketbol oynamak gerçekten büyük onur. Tartışmasız Türkiye'nin en iyi taraftarına sahibiz."

"AVRUPA'NIN EN İYİ LİGİNE SAHİBİZ"

Türk basketbolunun bulunduğu nokta ve özel hayatı hakkında da açıklamalarda bulunan Şafak Edge sözlerine şöyle devam etti:

"Türk basketbolu 2010 Dünya Kupası'nda çok büyük bir çıkış yakaladı. Şu anda da Avrupa'nın en kaliteli ve en iyi ligine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Fakat hepimizin bildiği gibi yabancı kuralı Türk oyuncuları etkiledi. Bu etki Türk basketbolunun geleceğini nasıl etkileyecek hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Kendi adıma saha içindeki durumumu değerlendirecek olursam, oyun kurucu olduğum için farklı sorumluluklarım var. Oyun kurucu demek bir anlamda takımı yönlendiren, saha içi organizasyonunun hedefe ulaşmasını sağlayan lider oyuncu demek. Oyun kurucu olarak topa daha çok sahip oluyorsunuz ve o anda istediğiniz oyunu oynama avantajınız var. Bu nedenle basketbol dünyasında oyun kurucunun yeri geldiğinde komutanlık rolünü üstlendiği de ifade edilir. Kariyerim de eskiden Steve Nash'ı izler, onu örnek alırdım. Oyunumu geliştirmemde bana büyük katkıları olduğunu söyleyebilirim."

ÖZEL HAYATINDA ŞAFAK EDGE

Genelde evde vakit geçirmeyi seven bir karaktere sahip olduğunu da belirten Şafak Edge, "Dışarı çıkacağım zaman ise İzzet ve Göksenin ile beraber program yapıyorum. Daha önceki yıllarda balık tutmaya giderdim ama İstanbul'a geldiğimden bu yana balık tutmaya çıktığımı söyleyemem." dedi.

Şafak Edge, özel hayatında belli bir zamanı sosyal medyaya ayırdığını da belirterek, "Sonuç olarak yaptığımız işe sosyal medyanın etkisi yüksek. Bu yüzden ben de elimden geldiğince sosyal medyada aktif olmaya çalışıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şafak Edge: Galatasaray demek şampiyonluk demektir

Şafak Edge: Galatasaray demek şampiyonluk demektir

Şafak Edge: Galatasaray demek şampiyonluk demektir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim