• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sadri Alışık mezarı başında anıldı
Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, 91'inci doğum gününde ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, 91'inci doğum gününde ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Tören nedeniyle uzun yıllar Alışık'ın kullandığı 1957 model otomobilde kabristana getirildi.

200'ün üzerinde filme imza atan ve özellikle "Turist Ömer" tiplemesiyle büyük ses getiren usta aktör Sadri Alışık, 18 Mart 1995 yılında hayatını kaybederek Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilmişti. Bugün Sadri Alışık'ın 91'nci doğum yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma programı düzenlendi. Törene Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, aynı adı taşıyan torunu Sadri Alışık, sanatçı dostları ve klasik otomobil severler katıldı. Uzun yıllar Sadri Alışık tarafından kullanılan ve pek çok filminde de ekranda gözüken 34 AR 781 plakalı sarı renkteki 1957 model Chevrolet Belair marka otomobil İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin çalışmalarıyla ortaya çıkarılarak mezarlığa getirildi.

Burada açıklama yapan Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, "Bugün 21'inci yılında vefalı dostlarla, sevenleriyle beraber burada babamın doğum gününü anmaktan ve onu tekrar özlemle yad etmekten mutluluk duyuyorum. Sadri Alışık sanata bir hayat vermiş, sanatıyla yaşamış birisiydi. Sanatta onun altında kalmayarak bunun karşılığını verdi. Sanatta onu her zaman yaşattı. Bu gün ölümsüzlük mertebesinde yaşayan bir sanatçı haline geldi. Bizler önce annemle ben, sonra sadece ben bütün Sadri Alışık ailesi sadece buna aracılık ediyoruz. Sanat onu her zaman yaşatıyor ve bunu da görmek hakikaten mutluluk veriyor." dedi.

Mezarı başındaki anma töreninde Kur'an tilaveti ve duaların ardından katılımcılara, lokma ikram edilerek program son buldu.Cihan

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim